FOTO: Shutterstock.com

Pavisam neierasts paēdiens pavasarim! Redīzu biezzupa 0

Redīss ir viens no pirmajiem dārzeņiem, kas spēj mazināt pavasara nogurumu un vitamīnu defi cītu. Tajā ir krietns lādiņš C vitamīna, kā arī B grupas vitamīni, kas atbildīgi par atmiņu, stimulē centrālo nervu sistēmu, stabilizē cukura līmeni asinīs. Kālijs un dzelzs – galvenie mikroelementi. Fermenti, kas ir redīsā, aktivizē vielmaiņu, tāpēc pavasara piknikā tas lieliski iederas kopā ar ceptu gaļu.

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

Plāno iegādāties lietotu auto? 13 automašīnas, kuras var iegādāties pat ar lielu nobraukumu
Kokteilis
Cilvēki bez sirdsapziņas! 3 zodiaka zīmes, kuru pārstāvji visbiežāk nodod un sāpina citus
Kokteilis
Melānija Trampa šogad Baltajā namā bijusi vien dažas dienas. Tam, visticamāk, ir skumjš iemesls
Lasīt citas ziņas

500 g redīsu
2–3 kartupeļi
1 sarkanais sīpols
0,5 l dārzeņu buljona
olīveļļa
sāls, pipari
3 ēdamkarotes skābā krējuma
dilles, lociņi

Pagatavošana

Dažus redīsus atliek dekorēšanai, bet pārējos sagriež šķēlītēs. Smalki sagriež sīpolu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Redīsus un sīpolus liek uz pannas sakarsētā eļļā un maisot cep, līdz redīsi caurspīdīgi.

Liek katliņā, pievieno smalki sagrieztus kartupeļus un pārlej dārzeņu buljonu. Pieber sāli, piparus un vāra, līdz kartupeļi mīksti. Sablendē. Pievieno krējumu.

Atliktos redīsus sagriež salmiņos, ripiņās vai sasmalcina, kopā ar zaļumiem uzkaisa zupai, to pasniedzot.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.