FOTO: @edamskaisti, rabarberu siera kūka

Saldskābi krēmīgā rabarberu siera kūka – no domas vien jau pilna mute siekalām! 0

Rabarberi! Lielos pušķos tie saauguši dārzos, skaistās grēdās tirgus laukumos. Tā vien vilina tikt mūsu virtuvēs un kūkās. Piedāvājam recepti no @edamskaisti, kā pagatavot rabarberu siera kūku.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Dzīvo ilgāk un jūties jaunāks: 8 ikdienas paradumi, kas glābj no priekšlaicīgas novecošanās un sirds problēmām
“Ja uzbrukums Baltijas valstīm notiks, tad tagad, tuvāko mēnešu laikā,” uzskata Jurģis Liepnieks
“Īstā dzīve sākas tikai pēc tam”: Cilvēki, kas piedzīvojuši nāvi atklāj, ko redzējuši viņsaulē – pieci patiesi stāsti 29
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
Pamatne:
1. 160-200 g cepumu;
2. 70 g sviesta.

Siera masa:
1. 400 g krēmsiera;
2. 3 olas;
3. Tējkarote vanilīna vai vaniļas cukura;
4. 4-5 ēdamkarotes cukura vai cita saldinātāja;
5. 150 g skābā krējuma;
6. 2 ēdamkarotes kukurūzas cietes.

CITI ŠOBRĪD LASA

Virskārta:
1. 2-3 vidēja izmēra rabarberu kāti;
2. 1/2 citrona sulas;
3. 2 ēdamkarotes cukura vai cita saldinātāja.
*ja rabarberi ir ļoti sulīgi, masu var biezināt sajaucot 1 ēdamkaroti kukurūzas cietes ar 50g ūdens.

Pagatavošana:
1. Sasmalcinātus cepumus sajauc ar sviestu, liek veidnē un piespiežot veido mazas maliņas.
2. Rabarberus sagriež gabaliņos, ber katliņā, pievieno citrona sulu, cukuru un sautē, līdz biezeņa konsistencei.
3. Mikserbļodā samikserē krēmsieru ar olām, vanilīnu un cukuru, tad pievieno krējumu cieti, vēlreiz samikserē.
4. Sagatavoto siera masu lej uz cepumu pamatnes, virspusē liek rabarberu biezenīti un cep 165 grādos 50-60 min.
Kūkai ļauj atdzist pakāpeniski cepeškrāsnī, paverot vaļā durtiņas.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.