FOTO: @edamskaisti, rabarberu siera kūka

Saldskābi krēmīgā rabarberu siera kūka – no domas vien jau pilna mute siekalām! 0

Rabarberi! Lielos pušķos tie saauguši dārzos, skaistās grēdās tirgus laukumos. Tā vien vilina tikt mūsu virtuvēs un kūkās. Piedāvājam recepti no @edamskaisti, kā pagatavot rabarberu siera kūku.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Viņus ātri var atpazīt: 16 brīdinājuma pazīmes, ka jums ir darīšana ar ļaunu cilvēku
“Papucim būtu derējis pamācīties no dēla…” Sieviete vīlusies piedzīvotajā izrādes laikā, citi “vainīgo” aizstāv 7
“Un ko “Lidl”, “Maxima”, “Rimi”, “Senukai”? Iekasē tikai no tautas naudiņu,” pirms “Melnās piektdienas” latvieši atklāj vienu veikalu, kur jādodas iepirkties
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
Pamatne:
1. 160-200 g cepumu;
2. 70 g sviesta.

Siera masa:
1. 400 g krēmsiera;
2. 3 olas;
3. Tējkarote vanilīna vai vaniļas cukura;
4. 4-5 ēdamkarotes cukura vai cita saldinātāja;
5. 150 g skābā krējuma;
6. 2 ēdamkarotes kukurūzas cietes.

CITI ŠOBRĪD LASA

Virskārta:
1. 2-3 vidēja izmēra rabarberu kāti;
2. 1/2 citrona sulas;
3. 2 ēdamkarotes cukura vai cita saldinātāja.
*ja rabarberi ir ļoti sulīgi, masu var biezināt sajaucot 1 ēdamkaroti kukurūzas cietes ar 50g ūdens.

Pagatavošana:
1. Sasmalcinātus cepumus sajauc ar sviestu, liek veidnē un piespiežot veido mazas maliņas.
2. Rabarberus sagriež gabaliņos, ber katliņā, pievieno citrona sulu, cukuru un sautē, līdz biezeņa konsistencei.
3. Mikserbļodā samikserē krēmsieru ar olām, vanilīnu un cukuru, tad pievieno krējumu cieti, vēlreiz samikserē.
4. Sagatavoto siera masu lej uz cepumu pamatnes, virspusē liek rabarberu biezenīti un cep 165 grādos 50-60 min.
Kūkai ļauj atdzist pakāpeniski cepeškrāsnī, paverot vaļā durtiņas.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.