
Saldskābi krēmīgā rabarberu siera kūka – no domas vien jau pilna mute siekalām! 0
Rabarberi! Lielos pušķos tie saauguši dārzos, skaistās grēdās tirgus laukumos. Tā vien vilina tikt mūsu virtuvēs un kūkās. Piedāvājam recepti no @edamskaisti, kā pagatavot rabarberu siera kūku.
Sastāvdaļas
Pamatne:
1. 160-200 g cepumu;
2. 70 g sviesta.
Siera masa:
1. 400 g krēmsiera;
2. 3 olas;
3. Tējkarote vanilīna vai vaniļas cukura;
4. 4-5 ēdamkarotes cukura vai cita saldinātāja;
5. 150 g skābā krējuma;
6. 2 ēdamkarotes kukurūzas cietes.
Virskārta:
1. 2-3 vidēja izmēra rabarberu kāti;
2. 1/2 citrona sulas;
3. 2 ēdamkarotes cukura vai cita saldinātāja.
*ja rabarberi ir ļoti sulīgi, masu var biezināt sajaucot 1 ēdamkaroti kukurūzas cietes ar 50g ūdens.
Pagatavošana:
1. Sasmalcinātus cepumus sajauc ar sviestu, liek veidnē un piespiežot veido mazas maliņas.
2. Rabarberus sagriež gabaliņos, ber katliņā, pievieno citrona sulu, cukuru un sautē, līdz biezeņa konsistencei.
3. Mikserbļodā samikserē krēmsieru ar olām, vanilīnu un cukuru, tad pievieno krējumu cieti, vēlreiz samikserē.
4. Sagatavoto siera masu lej uz cepumu pamatnes, virspusē liek rabarberu biezenīti un cep 165 grādos 50-60 min.
Kūkai ļauj atdzist pakāpeniski cepeškrāsnī, paverot vaļā durtiņas.