Foto: Inta Vilcāne

Pavlovas kūkas versija ar krēmu. Ņamm! 0

Kolēģe Inta Vilcāne nav tas cilvēks, kas spētu vienaldzīgi skatīties televīzijas kulinārijas šovus, neizmēģinot tajos redzētās receptes. Pērn viņa no beķeru šova “Kūku čempions” esot nošpikojusi Pavlovas kūkas versiju. Lai to pagatavotu, vajag 6 olu baltumus (tos no dzeltenumiem atdala ļoti uzmanīgi, lai ne kripatiņas dzeltenuma neiekļūtu baltumos!), 350 g cukura, 1 tējkaroti kukurūzas miltu un 1 tējkaroti baltvīna etiķa.

Reklāma
Reklāma
“Es esmu tev līdzās…” 5 pazīmes, ka tavi mīļie no aizsaules joprojām ir tuvumā un sargā
Kokteilis
Mežāžiem derētu palēnināt tempu, bet Auniem būs enerģijas pieplūdums. Nedēļas nogales horoskops
Kokteilis
Dzīvo Rīgas centrā, bet šampūnam naudas nav: latviešu iemīļotais dziesminieks nonācis neapskaužamā situācijā 9
Lasīt citas ziņas

Vispirms kuļ tikai olas baltumus, kamēr veidojas putas kā mākonis, tad pamazām pievieno cukuru un kuļ, kamēr putas ir stingras. Pievieno baltvīna etiķi un kukurūzas miltus, ko iemaisa ar karoti, neputo.

Uz cepampapīra uzzīmē lielu apli ar caurumu vidū (tādu kā lielu baranku). Stingrās putas klāj uzzīmētajā formā, tad visapkārt formai ar karoti izveido iedobi, kur pildīt krēmu. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 120 °C un cep bezē 1–1,5 stundas. Atstāj cepeškrāsnī atdzist.

CITI ŠOBRĪD LASA

No 100 ml saldā krējuma, 50 g pūdercukura un šķipsniņas vaniļas pagatavo krēmu. Iedobi piepilda ar krēmu un dekorē ar dažādām ogām (zemenēm, avenēm, mellenēm), pārkaisa ar pūdercukuru.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.