Izvairīšanās no sarunas 2

Arī tad, ja gaidi liftu, bet redzi, ka priekšnieks izvēlas doties trīs stāvus augšup pa trepēm vai arī brīdī, kad nāc viņam pretī pa gaiteni, bet viņš ieskrien kādā kabinetā veikli aprunāties, viņš noteikti nevēlas tevi redzēt un izvairās no sarunas ar tevi.
Tāpat vari pavērot, vai, ienākot telpās, viņš tevi pasveicina. Protams, var gadīties, ka priekšnieks ir ārkārtīgi aizņemts tipiņš un nesveicina nevienu, taču, ja esi pavērojis, ka vienīgais nesaņem rīta sveicienu, tad varbūt tam ir iemesls. Bet, var gadīties, ka tomēr jums sanāk pārmīt pāris vārdus, bet viņš ir ārkārtīgi īss un lakonisks savās atbildēs. Lai arī nevajadzētu būt labākajiem draugiem ar priekšnieku, saglabājot profesionalitāti, tomēr pārmīt dažus vārdus arī par privāto dzīvi ir tikai cilvēciski. Ja šādu sarunu iztrūkst, tad tas ir vēl viens iemesls domāt par iekšējām antipātijām.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Dzimšanas gada pēdējā ciparā slēpjas svarīgs vēstījums – piederība stihijai
Kokteilis
FOTO. Ledus ir sakustējies! 5 iekārojamākie Latvijas hokejisti mākslīgā intelekta skatījumā
Peru valdība oficiāli klasificējusi transpersonas un nebinārās personas kā “garīgi slimas”
Lasīt citas ziņas

Jāņem vērā, ka, ja tu nesimpatizē savam priekšniekam, viņš noteikti izvairīsies no sarunas ar tevi, tāpēc biežāk izvēlēsies jaunumus paziņot elektroniski, piemēram, ar e-pasta palīdzību arī tad, ja sēdēsi kabinetā, kas atrodas turpat līdzās. Protams jāuzsver arī raksturīgākie teicieni – “mēs redzam lietas citādāk” un “mūsu viedokļi nesakrīt”!

Gadījumā, ja viņš tevi nudien nevēlēsies redzēt – viņa kabineta durvis būs aizvērtas.

‘Neredzamais’ darbinieks

CITI ŠOBRĪD LASA

Jāpavēro arī darba devēja attieksmē kopumā. Iespējams, ka savas antipātijas viņš izrādīs vienkārši nepiekrītot tavām idejām un teiktajam, pat īsti tās neizvērtējot. Otrs variants – viņš uzklausa tavas idejas, bet vēlāk tās atzīst par savējām, neuzslavējot tevi par labo veikumu un oriģinālo pieeju.
Arī humors darba vietā ir nepieciešams, lai saliedētu kolektīvu un uz brīdi atpūtinātu smadzenes, taču neiekļaušana komandā un kopīgajos jokos var radīt izstumtības sajūtu.

Ikvienam tomēr ir svarīga darba devēja attieksme, jo komentāri par labi izdarītu vai nepietiekami izdarītu darbu sniedz darbiniekam iespēju augt un attīstīt sevi. Ja priekšnieks nekad nevelta labus vārdus vai gluži pretēji – sniedz negatīvus komentārus visu priekšā, var liecināt par to, ka viņa sirdī vēl nav atvēlēta vieta tev.

Un, protams, arī kopējā uzmanības veltīšana. Ja jūti, ka tev kolektīvajās sarunās vispār netiek pievērsta uzmanība, tad sāc domāt, kā situāciju vērst par labu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.