Foto – Stock.xchng

Atbildības sadalījums 2

Tāpat noteikt to, cik ļoti patīc savam priekšniekam var pēc tā, cik ļoti viņš tevi iesaista ikdienišķos lēmumos. Ja viņš izvairās tevi aicināt uz sapulcēm un sanāksmēm, kurās tiek apspriestas būtiskas lietas, kas ir arī tavā kompetencē, tad tavs viedoklis viņam nešķiet būtisks un viņš neuzticas tev. Ja tu arī nerīkosies un nejautāsi par savu līdzdalību šādos lēmumos, priekšnieks, iespējams, nodomās, ka tevi tas vienkārši neinteresē, un tas situāciju noteikti nepadarīs labāku.

Reklāma
Reklāma
“Ko var iemācīt šādi ģērbušās lektores?” Dzejniece un lektore publiski šausminās un ņirgājas par pasniedzēju apģērbu 124
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas? 32
Kokteilis
VIDEO. “Tā ir Rita? Ko tu stāsti!” Lauris Reiniks nosauc attiecību eksperti Ritu Lasmani par bezpajumtnieci
Lasīt citas ziņas

Vērts pavērtēt arī to, vai viņš tev kopumā uztic atbildīgus lēmumus. Ja esi spējīgs un atbildīgs, kā arī sevi jau pierādījis, bet biežāk tev jāveic mazie un “melnie” darbiņi, tad noteikti tu viņā nevies uzticību, lai arī ko darītu.

Ķermeņa valoda

Komunicējot ar savu darba devēju, pirmā pazīme, kas liecina, ka viņam tu sevišķi nepatīc, ir izvairīšanās no acu kontakta, jo parasti viņos mīt bailes, ka acu dusmīgais acu kontakts varētu pavēstīt par patiesajām sajūtām un nevēlēšanos komunicēt. Protams, neveidojot acu kontaktu nekāda dižā saruna nevar veidoties, līdz ar to šis ir arī veids, kā viņš izvairās no sarunas ar tevi.
Otra pazīme, kas liecina par antipātijām – smaids. Loģiski, ka katru dienu cilvēkam nevar būt slikts noskaņojums, tāpēc, ja priekšnieks nekad nepacenšas pasmaidīt tavā klātbūtnē, tas varētu kalpot kā lielisks rādītājs.

CITI ŠOBRĪD LASA
Tāpat vērts pavērot arī ķermeņa valodu. Šeit jāņem vērā, ka, lai spētu pateikt par cilvēka iekšējām sajūtām pēc ķermeņa pozīcijām nepieciešams vērtēt visu kopā, ne tikai atsevišķas nianses, slēgtas pozīcijas tomēr vairāk liecinās, ka cilvēks nejūtas sevišķi patīkami tavā kompānijā.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.