Foto – Shutterstock

Vai pārvaldnieks kaut ko noskaidrojis? 10

Ņemot vērā mājas ūdens uzskaites mērierīces verifikācijas izbeigšanos, “Rīgas namu pārvaldnieks” remontējis ūdensapgādes sistēmas mezglu tā, lai varētu veikt mērītāju nomaiņu, vēsta uzņēmuma pārstāve Santa Vaļuma. 28. jūlijā mājas ūdensapgādes sistēmas mezgls esot sakārtots, un ūdens patēriņš augustā, ko iekļaus septembrī iedzīvotājiem nosūtītajos rēķinos, tiks veikts atbilstoši nama ūdens patēriņa skaitītāja rādījumiem. No tā secināms, ka tomēr ir vēl cits cēlonis milzīgajai ūdens starpībai, kas iedzinusi parādos Leontīnes kundzi.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Ja tavas mājas numurā ir kāds no šiem 3 cipariem, tev ir potenciāls sasniegt visu, ko sirds kāro 15
VIDEO. “Divas mašīnas pašvaldības policijas atbrauca” – Ogrē slēgts bērnu izveidotais dzērienu veikals
Farmācijas gigants “AstraZeneca” atzīst, ka viens no tās Covid-19 vakcīnas blakusefektiem var būt pat nāvējošs 7
Lasīt citas ziņas

“Rīgas namu pārvaldnieks” vēl nemeklē ūdens zudumus, bet kam uzrēķināt iztrūkumu. Kaut arī problēma pastāv vairāk nekā gadu, tikai tagad – pēc “LA” publikācijas – “Rīgas namu pārvaldnieks” visos 160 dzīvokļos veiks uzstādīto ūdens patēriņa skaitītāju pārbaudi, par to iepriekš paziņojot iedzīvotājiem rakstiski. To Santa Vaļuma sola novembrī. “Turklāt šobrīd minētajai dzīvojamai mājai ir sagatavota dzīvokļu īpašnieku kopības aptauja par ūdens patēriņa skaitītāju ar attālināto nolasīšanas sistēmu uzstādīšanu,” piebilst “Rīgas namu pārvaldnieka” pārstāve.

Tiesības lemt dzīvokļu īpašniekiem

Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietnieks, Būvniecības un mājokļu politikas departamenta direktors E. Valantis, atbildot uz Valsts kancelejas aicinājumu “rast taisnīgu situācijas risinājumu”, savukārt iebilst, ka šī nama dzīvokļu īpašnieki kopsapulcē varot noteikt arī citu ūdens patēriņa uzskaites un norēķinu kārtību, neizmantojot dzīvokļos uzstādītos ūdens patēriņa skaitītājus.

CITI ŠOBRĪD LASA

Santa Vaļuma arī atzīst, ka dzīvokļu īpašnieki kopsapulcē, ja vien grib, jau tagad varot lemt par zudumu sadalīšanu “uz galviņām”. Vēl taisnīgāka uzskaite būtu, dzīvokļos uzstādot tādus ūdens patēriņa skaitītājus, kuru rādījumus apsaimniekotājs var nolasīt attālināti, kas līdz gada beigām, iespējams, arī notikšot.

Cita starpā viņa atzīst, ka apkraut Leontīni Eitviņu ar šādiem milzu parādiem ir slikti un ka uzskaites un norēķinu kārtībā būtu nepieciešami kādi izņēmumi. “Bet, kamēr to nav, mums jāievēro Ministru kabineta apstiprinātā,” piebilst viņa.

Te gan jāpiebilst, ka grozīt aplamu kārtību var vienmēr, ja vien ir griba.

Ministrijā sola uzlabojumus

E. Valantis vēl skaidro, ka ministrijā tiekot “strādāts pie nepieciešamajiem uzlabojumiem” ūdens patēriņa starpības uzskaites kārtībā.

Kamēr pārvaldnieks sakārtos mezglus un kamēr ministrijā mēnešiem ilgi piestrādās pie uzlabojumiem, tikmēr pensionāre Leontīne Eitviņa turpinās grimt tajā ūdens daudzumā, kas nezin kā noplūdis vēl lielākos parādos.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.