Perfektā rauga mīkla: Lai pīrādziņi mīksti arī nākamajā dienā 17

Katrai saimniecei jāatrod savā ideālā rauga mīkla, no kuras vienmēr iznāk nevainojami pīrādziņi, plātsmaize, smalkmaizītes un citi konditorejas izstrādājumi. Ja vēl esi savas “īstās” mīklas meklējumos, šī būs laba pretendente!

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

Piens 0,5 l

Skābais krējums 2 ēdamk.

Eļļa 50ml

Cukurs 100gr

Milti 1kg

Raugs 50gr

Sviests 50gr

Ola 1 gb.

Kartupeļu ciete 1 ēdamk.

Pagatavošana

Notriektā tautumeita 7
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem 30
Veselam
Zinātnieki atklājuši iemeslu, kas varētu izskaidrot gados jaunu cilvēku biežo saslimstību ar vēzi 57
Lasīt citas ziņas

Ņem lielu katlu, kurā liek raugu, un saberž to ar cukuru.

Otrā katlā ielej pienu, kam pievieno sviestu, eļļu, krējumu, un visu liek uz plīts sasilt un masai palikt
viendabīgai. Nedrīkst uzvārīt!

CITI ŠOBRĪD LASA

Kad masa kļuvusi silta un viendabīga, ņem to nost no uguns un atdzesē, kamēr vairs nav karsa, bet silta.

Tad pievieno rauga masai un kārtīgi izmaisa.

Pievieno olu un kārtīgi sakuļ.

Glāzē saimaisa kartupeļu cieti ar nelielu daudzumu ūdens. Tad pievieno kopējai mīklas masai katlā un sakuļ.

Pakāpeniski iesijā miltus.

Labi izmīca, lai mīklai tiek daudz gaisa – tas veicinās rūgšanu.

Tad mīklu apsedz ar dvielīti un noliek siltā vietā uzrūgt aptuveni 30-40 min.

Gatavo ko sirds kāro!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.