Foto – Shutterstock

Viedoklis 0

Gustavs Norkārklis, Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācijas vadītājs: “Lauksaimniecība Latvijā kļūst aizvien intensīvāka un pesticīdu lietošanas daudzumi ik gadu kāpj. Tas rada risku, ka pesticīdu atliekvielas mūsu pārtikā būs arvien vairāk, un to parāda arī EFSA pētījums. Turklāt parādās arvien jaunas, grūti izsekojamas lauksaimniecības ķimikālijas. Sabiedrībai būtu vairāk jāpievērš uzmanība un jāizvērtē, kādu pārtiku pirkt.”

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
“Bez dūres bērna virzienā nevarēja iztikt?” Nila Ušakova publiskotā Māmiņu dienas fotogrāfija radījusi apjukumu 28
Veselam
Sliktākie ēdieni un dzērieni, kas nodara vislielāko kaitējumu zobiem – zobārsts norāda, ka pirmajā vietā nav saldumi
RAKSTA REDAKTORS
“Kad viņa piedzima, es uzreiz sapratu, ka kaut kas nav kārtībā” – 4 bērnu ģimeni no Jēkabpils neveiksmes vajā viena pēc otras 49
Lasīt citas ziņas

Tatjana Santos, Eiropas Vides biroja pārstāve: “ESFA būtu regulāri jāpārskata un jāpazemina maksimālais pieļaujamais pesticīdu atliekvielu līmenis pārtikā tāpēc, ka aizvien jauni dati parāda, ka maksimālā toksiskuma līmeņa noteikšana pārtikā ir ļoti teorētiska. Vienīgā statistika, par ko ESFA būtu jārunā jautājumā par pārtikas drošību, ir nulles līmeņa atliekvielas.”

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.