Piecu pamatgaršu meklējumos mērcēs 0

Inese Bedeice, Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma skolotāja un pavāra amata meistare: Mērce ir kā princesei kronītis, kas salātlapām piešķir cienīgāku garšu, mazina rukolas sīvumu un uzliek punktiņu gurķu un tomātu salātiem.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Ja tavas mājas numurā ir kāds no šiem 3 cipariem, tev ir potenciāls sasniegt visu, ko sirds kāro 15
FOTO. Muskuļains torss! Pirmo reizi redzam Donu jaunajā Eirovīzijas tērpā 14
“Vibrēja durvis un logi…” Iedzīvotāji ziņo, ka vietām Latvijā novērojuši kaut ko līdzīgu zemestrīcei
Lasīt citas ziņas

Var gatavot tradicionālo pesto, izmantojot 400 g bazilika, pāris ķiploka daiviņu, 200 ml olīveļļas, sāli un piparus ikdienas versijai, bet svētku reizei pesto pamatproduktiem vēl pievienot 50 g ciedru riekstu, 100 g Parmas siera un citrona sulu. Ar šo produktu daudzumu pietiks 8–10 porcijām. Agrā pavasarī der izmantot skābenes un spinātus. Ja gribas latviskāku pesto, var piegriezt dilles un pētersīļus, ja asumiņu – pievienot kaperus un sinepes. Viss atkarīgs no tā, vai pesto izmantos salātiem vai grilētiem dārzeņiem.

Lai pagatavotu šo mērci, sablendē baziliku, ķiploku, riekstus, līdz veidojas viendabīga masa, tad pievieno tik daudz olīveļļas, cik biezu mērci vēlas. Nobeigumā pielej citrona sulu, pieliek sarīvētu Parmas sieru un, ja nepieciešams, pieber sāli, piparus. Ciedru riekstu vietā var izmantot sezama sēkliņas, lazdu riekstus vai valriekstus, bet saldumam pielikt 5–10 g jaunā pavasara medus, kas kopā ar citrona sulu pesto piešķir papildu garšas nianses.

CITI ŠOBRĪD LASA

Ēdienam jābūt visām piecām pamat­garšām, tad tā ir augsta meistarība. Lai to sasniegtu, rūgtumam var pielikt vērmelīti, saldumam – cukuru vai medu, skābumam – vīna etiķi vai citrona sulu, bet sāļumam – anšovus.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.