Foto no Pixabay.com

Mazsālīti kabacīši. Vienkārša un garda recepte 0

Kāpēc gan daudzveidībai nepagatavot mazsālītus kabačus? Īpaši vasarā, kad visas dārzu veltes tik viegli pieejamas. Turklāt pagatavošana ir tik vienkārša, ka ar to tiks galā pat bērns. Pateicoties karstajai marinādei, gardā uzkoda būs gatava jau nākamajā dienā.

Reklāma
Reklāma
Kā itāļiem izdodas iztirgot savus olīvu atkritumus Latvijā… Inese “iegrābusies”, iegādājoties Latvijā populāru olīveļļu
Kokteilis
No A līdz Ž – ko par tavu personību atklāj tava vārda sākumburts? 16
Lietotas automašīnas, kuras nevajadzētu iegādāties: eksperts norāda uz trim neuzticamiem modeļiem 34
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana
1. Kabačus nomazgā, nomizo un sagriež ripiņās.
2. Liek kabaču aplīšus katliņā vienā kārtā.
3. Uz kabačiem kārto sagrieztus zaļumus, notīrītas ķiploka daiviņas un smaržīgos piparus. Pārsedz ar mārrutka lapām.
4. Virsū liek nākamo kabaču ripiņu kārtu.
5. Visu atkārto, liekot dilles, upeņu un ķiršu lapas, piparus. Pārklāj ar mārrutku lapām. Pagatavo marinādi: citā katliņā ielej 1,5 l ūdens, pieliek sāli un cukuru, ļauj uzvārīties, samaisa, lai sāls un cukurs izšķīstu. Pārlej kabačus ar marinādi, lai būtu pilnībā apsegti. Katliņam liek virsū vāku, atdzesē izstabas temperatūrā, pēc tam liek ledusskapī.
6. Pēc 24 stundām mazsālīti kabacīši gatavi!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.