Foto-Krista Teivāne

Veiksmes formula – fokusēties 0


Arturs uzskata, ka Latvijā dzīvo un darbojas ļoti talantīgi mārketinga speciālisti, tāpēc kvalitātes un radošuma ziņā mūsu aģentūru piedāvājumi neatpaliek no pasaules. Tas, kas, protams, nesniedzas līdzi, ir klientu rīcībā esošie mārketinga budžeti. Piemēram viņš nosauc “Volvo” reklāmu ar aktieri Žanu Klodu van Dammi, kuras izmaksas varētu būt aptuveni puse no visu Latvijas uzņēmumu mārketinga budžetiem kopā.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 6 vārdu īpašniekus, kurus visbiežāk ieskauj kupls bērnu pulciņš 10
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā 15
TV24
Diskriminācija Latvijā? Advokāts komentē plānotos ierobežojumus 3
Lasīt citas ziņas

Šobrīd Latvijā vēl nepastāv vieta, kur digitālo mārketingu varētu apgūt pilnībā. Pēc Artura domām, iemesls ir nevis mūsu izglītības sistēma kopumā, bet gan digitālās vides strauji mainīgā specifika, kas pieprasa lielu papildu ieguldījumu no paša jaunieša, pielāgojoties tai ar “gaismas ātrumu”. Augstākās izglītības mācību iestādēs turpretī pārsvarā dominē akadēmiskā vide, bet digitālais mārketings ir viena no sfērām, kur darbotiesspējīga ir tikai prakse.

Arturs pats studējis četrās augstskolās, bet nevienu no tām nav izdevies pabeigt. Mācību temps bijis par lēnu, tāpēc kļuvis garlaicīgi. Vairākas reizes sagadījies, ka jau pēc gada viņš atgriezies augstskolā, kurā studējis, tikai nu jau kā pasniedzējs. Tagad ar pieredzējuša cilvēka skatu Arturs gan visdrīzāk tomēr būtu mēģinājis sevi piespiest un pabeigt līdz galam vismaz vienu no iesāktajām bakalaura studiju programmām. Taču viņš ikvienam studentam iesaka “neatsēdēt”, jo vissliktāk ir saņemt diplomu jomā, kas neinteresē, un vēl to neizprast. Lai cilvēks kādā sfērā – arī sociālo mediju laukā – kļūtu par profesionāli, nepieciešamas 10 000 stundas aktīva darba, nevis trīs vai četri gadi laiskošanās augstskolas gaiteņos.

Autors: Krista Teivāne

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.