Izvairās no atbildes 8

Iespējamais “Trēziņu” saimniekiem paredzētā atbalsta saņēmējs z/s “Atpūtas” saimnieks Māris Āboliņš vakar piekopa taktiku, ka labākā aizsardzība ir uzbrukums. “Kā intereses jūs pārstāvat? Man ir simtiem īpašumu, kā es varu zināt, par kuru jūs runājat? Bez tiesas lēmuma es jums līgumus neuzrādīšu,” tāda bija viņa atbilde uz jautājumu par to, kas saimnieku motivējis pieteikties sveša īpašuma apsaimniekošanai. Manu skaidrojumu, kur atrodas “Trēziņu” īpašums (tas ir Āboliņa kaimiņu īpašums) “Atpūtu” saimnieks izlikās nedzirdam.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
FOTO. Skolas direktors sašutis par Eirovīzijas “dibenu” vērtībām: “Ja Dons būtu skūpstījis kādu vai laizījis grīdu, tad noteikti ierakstītos standartā”
Kokteilis
10 iemesli, kāpēc japāņi “nenoresnē” 7
Zinātnieki apstiprinājuši! Alkohols mērenās devās ir labvēlīgs vecākiem cilvēkiem 45
Lasīt citas ziņas

LAD vakar nekomentēja, vai notikusi krāpšana, kuras laikā “Atpūtu” saimnieks, iespējams, saņēmis maksājumus par zemi, kura tam nepieder un par kuras apsaimniekošanu nav slēgts līgums. LAD Tiešo maksājumu departamenta direktors Jānis Druva skaidroja – ir vajadzīga izmeklēšana. Gadījumos, kad maksājumi saņemti nepamatoti, tie ir jāatdod.

LAD pārbauda dokumentus 100% visu lauksaimnieku, kas piesakās platību maksājumu saņemšanai. Pārbaudēs uz vietas ik gadu LAD dodas pie 6 – 7% no visiem pieteicējiem (pavisam platību maksājumiem piesakās apmēram 60 000 saimnieku). Notiek arī administratīvās kontroles. Saimniekiem prasa rādīt nomas līgumu vai atļauju apsaimniekot īpašumu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Sankcijas par pieteikumu vienotajam platību maksājumam iesniegšanu pēc norādītā termiņa

Ja pieteikumu iesniedz pēc noteiktā termiņa (attiecīgi pēc 2013. gada 15. maija un 2014. gada 15. maija), tad piemēro maksājuma samazinājumu – 1% par katru nokavēto darba dienu. Ja kavēšanās ilgst vairāk par 25 kalendārajām dienām un nav konstatēti Ministru kabineta noteikumos minētie ārkārtas apstākļi, tad pieteikumu uzskata par nepieņemamu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.