Kaspars Gerhards
Kaspars Gerhards
Foto – Dainis Bušmanis

– Un tomēr neviena no partijām pirms pēdējām vēlēšanām nerunāja par šādas reformas nepieciešamību! Arī jūsu piesauktais valdības uzdevums runā tikai par sadarbības teritoriju veidošanu, nevis novadu reformu. 12


– Tāpēc arī mēs piedāvājam divus variantus. Viens paredz veidot šīs sadarbības teritorijas ap nacionālajiem attīstības centriem. Otrs – mainīt novadu robežas.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Ja tavas mājas numurā ir kāds no šiem 3 cipariem, tev ir potenciāls sasniegt visu, ko sirds kāro 15
TESTS prātvēderiem: ja zini atbildes uz vismaz 8 jautājumiem, tev ir pārsteidzoši attīstīts intelekts
VIDEO. “Viss grāvis šūpojas!” Medniece fiksējusi interesantu novērojumu – sākumā šķitis, ka tas ir bebrs… 8
Lasīt citas ziņas

Ģ. Zvirbulis: – Vai nebūtu bijis pareizāk, ja šo abu variantu tapšanas procesā piedalītos ne tikai VARAM cilvēki, bet arī pašvaldību pārstāvji?

– Mums Latvijā ir vairākas pašvaldību organizācijas. Latvijas Lielo pilsētu asociācija, kas pārstāv lielāko iedzīvotāju daļu, Lielo novadu apvienība, Pierīgas apvienība un Latvijas Pašvaldību savienība. Četras organizācijas – katrai no tām savi mērķi un prioritātes. Latvijas Lielo pilsētu asociācijai mēs esam prezentējuši sadarbības teritoriju veidošanas modeli, kad vēl bija paredzēti deviņi reģioni. Protams, ir svarīgi, lai šīs organizācijas būtu iesaistītas. Tieši tādēļ mēs ar šo materiālu negājām uzreiz uz valdību, bet gan piedāvājām to izvērtēšanai politiskajiem partneriem, lai tiktu sāktas diskusijas. Koalīcija nolēma atvēlēt mēnesi laika, lai iepazītos. Šajā laikā mēs diskutēsim ar “Vienotību”, kas konceptuāli atbalsta šādu virzību, un ar ZZS, kam ir virkne iebildumu, bet viņi ir gatavi diskusijai.

CITI ŠOBRĪD LASA
Protams, paralēli mēs runāsim arī ar visām četrām pašvaldību organizācijām. Starp citu, Latvijas Darba devēju konfederācija un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera mums paudušas pārliecību, ka uzņēmējiem, lai investētu Latvijas reģionos, pretī nepieciešamas spēcīgas pašvaldības. Ar tādu pašu secinājumu nākusi arī Ārvalstu investoru padome. Tā ka diskusijas ir bijušas dažādos līmeņos un formātos. Tagad mums ir mēnesis laika, lai tās vēl plašāk izvērstu.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.