Esi iejūtīgs 0

Daudzām jaunajām māmiņām nepatīk lūgt palīdzību, varbūt viņas negrib, ka tiek uztvertas kā sliktas mātes vai mājsaimnieces. Tēti, esiet uzmanīgi pret savām sievām. Pasargā māju no nevēlamiem apmeklētājiem. Nav nepieciešams kļūt par vientuļniekiem, vienkārši sazinieties ar citiem cilvēkiem tikai tad, kad to vēlaties. Būs mirkļi, kad abi gribēsiet dalīties priekā ar draugiem. Citā reizē apsveicēju pūlis šķitīs nogurdinošs. Ja jūs vēlaties būt vienatnē, izslēdziet telefonu un pie durvīm izkariet zīmi “Netraucēt”.

Reklāma
Reklāma

Rūpējies par citiem bērniem

Kokteilis
Ja tavas mājas numurā ir kāds no šiem 3 cipariem, tev ir potenciāls sasniegt visu, ko sirds kāro 15
FOTO. Muskuļains torss! Pirmo reizi redzam Donu jaunajā Eirovīzijas tērpā 14
Farmācijas gigants “AstraZeneca” atzīst, ka viens no tās Covid-19 vakcīnas blakusefektiem var būt pat nāvējošs 7
Lasīt citas ziņas

Citi bērni pieraduši, ka māte pieder viņiem, tāpēc viņiem var nepatikt dalīties ar jaundzimušo. Ja vari dabūt brīvas 1-2 nedēļas, pārņem lielāko daļu rūpju par vecākajiem bērniem. Dodies ar viņiem uz rotaļlaukumu, izmanto katru iespēju, lai izvestu bērnus ārā no mājas – tad ģimenē būs mierīgāk. Pieskati, lai bērni sakārto aiz sevis, pasaki viņiem, ka mātei ir ļoti svarīgi, ka māja bija kārtībā. Laiks pēc dzemdībām – brīdis, kad maziem (un lieliem) ģimenes locekļiem jāmācās ne tikai ņemt no mātes, bet arī dot viņai.

Pasargā sievu no nelūgtiem padomiem

Mīlestība uz jaundzimušo un viņa lielā vēlme būt labai mātei padara tavu sievu ļoti jūtīgu pret citu viedokli. Viņa bažījas, ka dara kaut ko nepareizi. Norobežo sievu no draudzīgiem, bet uzmācīgiem apmeklētājiem, kuri var izjaukt mājā valdošo harmoniju. Dod pretsparu tādiem izteicieniem kā: “Tā tu sabojāsi bērnu”, “Tev droši vien ir maz piena”. Šādi paziņojumi rada šaubas pat pārliecinātās mātēs. Ja jūti, ka tādi padomi pavisam izsit sievu no sliedēm, aizsargā pret tādiem, pat ja tie nāk no tavas mātes.

Respektē mātes jūtas

CITI ŠOBRĪD LASA
Izvairies no lielām pārmaiņām dzīvē, ja mājās ir jaundzimušais. Šajā laikā nevajadzētu mainīt dzīvesvietu vai darbu. Mājas ligzdas instinkts mātei ir ļoti spēcīgs, izpostīta ligzda viņu nomāks.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.