Sadaliet rūpes par bērnu 0

Mātēm nav ekskluzīvas tiesības uz jaundzimušo. Tēva loma ir ļoti svarīga. Viņi veido attiecības ar bērnu, sekmē audzināšanu un bērna attīstību. Viņu ieguldījums nav lielāks vai mazāks kā mātei, tas ir citāds. Bērni jūt un novērtē atšķirību.

Reklāma
Reklāma

Parādi, ka esi labs tēvs

Kokteilis
Nosaukti 8 vārdu īpašnieki, kuriem gribot vai negribot sanāk iekulties nepatikšanās 13
“Latvijā ir akūta odu krīze” – kamēr cilvēki šausminās par odu “mākoņiem”, tikmēr entomologs uzsver, ka nekas pārdabisks nenotiek
RAKSTA REDAKTORS
Krista Draveniece: Inga Spriņģe, lūdzu, nemelojiet!
Lasīt citas ziņas

Ļaujiet man kā pieredzējušam tēvam dalīties dažos noslēpumos par jauno māmiņu uzvedību.

Tā kā māte jūt lielu saikni ar bērnu, viņa nevēlas dalīties aprūpē ar kādu citu. Kad bērns sāk raudāt, tu dodies pie viņa, bet sieva tevi apsteidz skrējienā pie bezpalīdzīgās radībiņas. Tāda uzvedība ir tipiska mātēm. Ja nejauši esi uzvarējis sacīkstēs, tāpat tūlīt būs klāt sieva un teiks: “Es nomierināšu viņu, mīļais”.

CITI ŠOBRĪD LASA

Tā kā bērns parasti ātrak nomierinās sievas rokās, tu palēnām vien tiksi atstumts no aukles pienākumiem. Rezultāts ir tāds, ka tēvam nav bijusi iespēja iemācīties pieskatīt bērnu, bet māte ir tādā situācijā, kuru viņa raksturo ar vārdiem: “Esmu bērnam tik vajadzīga, ka man nav iespējams darīt vēl ko citu”.

Viņa neiet vannā, nesakārto matus, nav laika pat dušai, jo “es nevaru nevienam  uzticēt savu bērnu.” Šie vārdi ir signāls, ka izdegšana ir tuvu, un tepat jau arī pēcdzemdību depresija.

Tēvi, jums vienkārši ir nepieciešams parādīt sevi kā labu aukli, tad sieva varēs uzticēt jums mazuli un iegūt tik nepieciešamo atelpu.

No grāmatas V. un M. Sirzi “Jūsu bērns no dzimšanas līdz 10 gadiem”.

Avots: econet.ru, autors psiholoģe Svetlana Paņina

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.