Pikanti un kraukšķīgi siera cepumiņi “Siera mākonītis” 0

Pikanti cepumiņi, praktiski tikai no siera, bez taukvielām un ļoti minimālu miltu daudzumu. Kāpēc “Mākonītis”? Tāpēc, ka ļoti gaisīgi, viegli un maigi, ar burvīgi kraukšķīgu maliņu un porainu vidiņu

RAKSTA REDAKTORS
“Cik ilgi šo tolerēsim Vecrīgā?” Rīdzinieci sadusmo uz ielām tirgoto preču sortiments
Kokteilis
“Katrs drosmīgs lēmums nesīs rezultātus.” Astroloģe nosauc divas zodiaka zīmes, kurām tuvojas liela veiksme
Kokteilis
Eksperti iepriekš bija visai skeptiski: vai Laurai Vizlai izdevies pārdot Porziņģa dāvināto teju 40 000 eiro vērto automašīnu?
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana
Olas baltumu atdala no dzeltenuma un sakuļ kopā ar šķipsniņu sāls stingrās putās.

Sieru sarīvē uz smalkas rīvītes un sajauc ar miltiem un cepamo pulveri. Derēs jebkurš cietais siers.

CITI ŠOBRĪD LASA

Dzeltenumus sajauc ar sinepēm, papriku, pipariem.

Sakultajā olas baltumā vairākos piegājienos iecilā dzeltenuma masu un sieru ar miltiem.

Mīklu rūpīgi sajauc ar karoti.

Uz pannas ar tējkaroti liek nelielas mīklas porcijas.

Cep 180 grādos aptuveni 10-12 minūtes, līdz viegli zeltaini.

! Svarīgi nepārkaltēt tāpat kā jebkuru krāsnī ceptu siera ēdienu.

Kad cepumi kļuvuši viegli zeltaini, pannu izņem no krāsns un ļauj pastāvēt 2-4 minūtes, pēc tam izliek uz restēm vai salvetes un ļauj atdzist.

No vienas porcijas iznāk 20-23 mazu cepumiņu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.