Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock

Pikantie kāpostu tītenīši 7

Autors: Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma
Veselam
Neredzamās slepkavas: četri ikdienas ieradumi, kas nemanāmi bojā asinsvadus un palielina trombu attīstības risku
Kokteilis
Ja esi dzimis vienā no šiem trīs datumiem, tev uzlikts īpašs “zīmogs” no pagātnes
Trīs Krievijas iznīcinātāji ielidojuši Igaunijas teritorijā; igauņi pieprasa NATO 4. panta konsultācijas 121
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
• 1 kāpostgalviņa
• glāze rīsu
• pusglāze zirņu
• liels sīpols
• pusglāze saulespuķu sēklu
• 3 ēdamkarotes rozīņu
• 2 ēdamkarotes eļļas
• 1 tējkarote ķimeņu
• tomātu mērce
• citrona sula
• bezpiedevu jogurts

Pagatavošana.
Sagatavo kāpostu kā parastajiem tīteņiem. Zirņus novāra, tomātu mērci sajauc ar citrona sulu. Apcep eļļā sīki sagrieztu sīpolu, pievieno saulespuķu sēklas, ķimenes un rozīnes. To visu cep aptuveni 2 minūtes. Samaisa ar vārītajiem rīsiem un zirņiem, pielej nedaudz tomātu mērces. Šo maisījumu ietin kāpostu lapās, liek cepamtraukā ar biezu dibenu, pārlej atlikušo tomātu mērci un sautē līdz gatavībai. Pirms pasniegšanas pārlej ar bezpiedevu jogurtu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.