Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock

Pikantie kāpostu tītenīši 7

Autors: Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

FOTO. Bērnudārzs, par kuru runā visa Latvija – tik grezna Ziemassvētku pasaka, šķiet, citviet nav redzēta
Kokteilis
Tikai šīs četras zodiaka zīmes mirdzēs visu 2026. gadu: kas tās sagaida
Kokteilis
Arestēts Makrona galvenais sulainis. Viņš prezidenta acu priekšā darījis ko tādu, kas šokējis visu Franciju
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
• 1 kāpostgalviņa
• glāze rīsu
• pusglāze zirņu
• liels sīpols
• pusglāze saulespuķu sēklu
• 3 ēdamkarotes rozīņu
• 2 ēdamkarotes eļļas
• 1 tējkarote ķimeņu
• tomātu mērce
• citrona sula
• bezpiedevu jogurts

Pagatavošana.
Sagatavo kāpostu kā parastajiem tīteņiem. Zirņus novāra, tomātu mērci sajauc ar citrona sulu. Apcep eļļā sīki sagrieztu sīpolu, pievieno saulespuķu sēklas, ķimenes un rozīnes. To visu cep aptuveni 2 minūtes. Samaisa ar vārītajiem rīsiem un zirņiem, pielej nedaudz tomātu mērces. Šo maisījumu ietin kāpostu lapās, liek cepamtraukā ar biezu dibenu, pārlej atlikušo tomātu mērci un sautē līdz gatavībai. Pirms pasniegšanas pārlej ar bezpiedevu jogurtu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.