Pikantie pelmeņi krēmīgā mērcē – recepte gardai un ātrai maltītei 0

Kad gribas kaut ko sātīgu, bet bez lielas piepūles, šie pelmeņi ar kraukšķīgu garoziņu un krēmīgu, viegli pikantu mērci būs tieši laikā. Pagatavošana aizņem vien pāris soļus, bet garša, kā no restorāna.

Reklāma
Reklāma

Gatavojam kopā ar Airitu!

7 lietas, ko nedrīkst ņemt mājās, ja esi tās atradis: tās sola biedējošas nelaimes un lāstus 4
“Šodien Rīgas 1. slimnīcā man divas krievietes krieviski uzbrēca. Kad tas beigsies?” pacients neapmierināts 101
Jau pirmajās sekundēs? Šīs 11 lietas vīrieši pamana sievietēs ātrāk, nekā tu domā
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas:
saldēti pelmeņi;
1–2 ķiploka daiviņas (sasmalcinātas);
1–2 ēdk. tomātu makaroni;
200 ml saldā krējums;
rīvēts cietais siers;
Sāls pēc garšas;
malti Melnie Pipari;
čilli pārslas;
svaigi zaļumi (piemēram, pētersīļi vai lociņi).

Pagatavošana:

  1. Uzkarsētā pannā apcep pelmeņus, regulāri maisot, lai tie vienmērīgi apbrūninās no visām pusēm.
  2. Kad pelmeņi gatavi, tos noņem no pannas un like malā.
  3. Tajā pašā pannā apcep sasmalcinātu ķiploku, pievieno tomātu pastu un neilgi pacep, līdz sāk izdalīties aromāts.
  4. Pielej saldo krējumu, pievieno nedaudz ūdens, lai mērce būtu plūstošāka.
  5. Kad mērce sāk vieglītēm vārīties, pievieno rīvētu cieto sieru un maisa, līdz tas izkūst.
  6. Mērci garšo un pievieno sāli, melnos piparus un čilli pārslas pēc savas gaumes.
  7. Gatavajā mērcē atpakaļ like izceptos pelmeņus, visu rūpīgi apmaisa.
  8. Pasniedz, pārkaisot ar svaigiem zaļumiem.

Lai gardi pelmeņi!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.