Foto: Aija Geida

Pildīti kartupeļi ar gaļu un sieru. Ļoti gardi! 2

Autors: Aija Geida, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Numerologi un astrologi brīdina: šajos datumos dzimušajiem ir stingri aizliegts lietot alkoholu 8
Kokteilis
“Varat mani apsveikt” – Anna Sedokova negaidīti paziņo par ģimenes papildinājumu 3
Kokteilis
Sasieti, aplaupīti ar ieroci pie deniņiem! Kauperu ceļojums Ekvadorā beidzas ar šausmām un bailēm 16
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
• 800 g kartupeļu
• 200 g žāvētas gaļas
• Sīpols
• 100 g Krievijas siera
• 2 olas
• Tējkarote sāls
• ½ tējkarotes maltu melno piparu
• Ēdamkarote sakapātu timiāna vai diļļu zaļumu

Pagatavošana.
Izvēlas vidēji lielus, vienādus, simetriskus kartupeļus, nomazgā un vāra ar visu mizu, līdz tie pusgatavi, – kad iedur ar dakšiņu, var just, ka vidus vēl ciets. Atdzesē, nogriež kartupelim micīti un izgrebj ar karoti vidu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Sīpolu sakapā, gaļu sagriež kubiciņos un uz pannas mazliet apcep. Olu sakuļ kopā ar sāli, pipariem un zaļumiem. Izdobtajos kartupeļos vispirms ielej sakulto olu, pilda ar gaļu un pārlej ar olu masu.

Cep līdz +200 °C uzkarsētā cepeškrāsnī aptuveni 30 minūtes. Pārkaisa ar sarīvētu sieru un cep vēl 5 minūtes. Pasniedzot uzber zaļumus. Ļoti gards siltais ēdiens, gaļa kartupeli no iekšpuses padara sulīgu un sātīgu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.