Foto-Aija Geida

Pildīti tomāti 0

Sastāvdaļas:

• 8 tomāti

• puravs

• 100 g basmati rīsu

• 2 ēdamkarotes augu eļļas

• 4 ķiploka daiviņas

• 50 g šķiņķa

• glāze sakapātu zaļumu (dilles, pētersīļi, lociņi)

• 2 ēdamkarotes tomātu pastas

• 2 ēdamkarotes skābā krējuma

• 1 tējkarote sāls

• 1 tējkarote maltu melno piparu

Pieci Latvijas ministri (kopš neatkarības atjaunošanas), kuri izpelnījušies vislielākās sabiedrības antipātijas. Pirmo uzminēsiet viegli!
Kokteilis
Trīs zodiaka zīmes, kas decembrī saņems īpaši “brangas” prēmijas
Lietotas automašīnas, kuras nevajadzētu iegādāties: eksperts norāda uz trim neuzticamiem modeļiem
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana. Katliņā uzsilda augu eļļu, ieber rīsus un apcep (vienu minūti). Tad uzlej vārošu ūdeni un vāra rīsus, bet tie nedrīkst būt saķepuši (vāra, kamēr ir mazliet mīksti, tad atstāj sutināties un nemaisa). Kamēr rīsi atdziest, smalki sagriež puravus un šķiņķi, sakapā ķiploka daiviņas. Tomātiem nogriež micītes un ar karoti izgrebj mīkstumu. Tomātu bļodiņās iekaisa sāli un ļauj atsuloties. Pēc tam sulu izlej, lai tomāti cepot neizjuktu.

Kad rīsi atdzisuši, tiem pievieno visas sastāvdaļas un samaisa. Masu sapilda tomātu bļodiņās, uzliek micītes un cep +200 ° C aptuveni 30–45 minūtes (atkarībā no tomātu šķirnes), līdz tomāti ir zeltaini brūni. Labi garšo kopā ar svaigi ceptu maizi un fetas sieru.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.