Foto – Dainis Bušmanis

Piparkūku panna cotta ar karamelizētiem mandarīniem un dzērveņu mērci
 0

Sastāvdaļas: (4 personām) 200 g saldā krējuma, 200 g jogurta bez piedevām, 200 g piena, 170 g cukura, 1 vaniļas pāksts, 15 g želatīna, 100 g piparkūku, 2 mandarīni, 1 kanēļa standziņa, 50 g baltvīna, 50 g Rīgas melnā upeņu balzama, 50 g dzērveņu, 50 g cukura.

Reklāma
Reklāma

Kā gatavot?

Kokteilis
“Turiet ciet savu muti!” Veidemane, satraucoties par Maestro, iekuļas publiskā strīdā
Bijušais diplomāts: Savulaik līdzīgu kļūdu pieļāva Raimonds Pauls. Tautā mīlētais komponists nespēja pretoties lielas naudas vilinājumam 91
Hormons, kas traucē notievēt: 8 produkti, kas palīdz samazināt kortizola līmeni
Lasīt citas ziņas

Pienu ar saldo krējumu, vaniļas pāksti un cukuru liek sildīties. Maisa, līdz cukurs izkusis. Katliņu noņem no uguns, izņem vaniļas pāksti, gareniski pārgriež uz pusēm, izņem sēklas, pievieno piena un saldā krējuma maisījumam. Uzbriedina želatīnu, izkausē ūdens peldē. Masai pievieno jogurtu, maisot pielej želatīnu, beigās pieliek klāt sadrupinātas piparkūkas. Lej formiņās, tur ledusskapī, līdz sastingst. Kausē cukuru, līdz tas kļūst brūns, pievieno baltvīnu, kanēļa standziņu, melno balzamu. Vāra, līdz sāk veidoties karamele, pēc tam karamelizē mandarīnu daiviņas. Dzērvenes sablenderē ar cukuru, izberž caur sietu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.