Ināra Mūrniece
Ināra Mūrniece
Foto – Anda Krauze

Dzirdēts arī viedoklis, ka 100 deputātu Latvijas parlamentā ir pārāk daudz, jo diemžēl daļa ir tādi, kas tikai atsēž un spaida balsošanas pogas. Vai jūs atbalstītu ideju par deputātu skaita samazināšanu? 23

Kad veidojās Latvijas valsts un tika radīta Satversme, iedzīvotāju skaits Latvijā bija vēl mazāks, tomēr Satversmes tēvi nonāca pie atziņas, ka parlamentā jābūt 100 deputātiem. Tagad, strādājot Saeimā, es redzu, ka mūsu deputātiem faktiski ir jāpaveic tikpat liels darba apjoms kā Eiropas lielo valstu parlamentos, kur ir 400, 500 vai pat 600 deputātu. Tāpat ir jāpieņem likumi, jāapstiprina budžets un jāveic citas parlamenta funkcijas. Mūsu deputātiem pat ir nepieciešama lielāka kompetence, spēja iedziļināties plašākā jautājumu lokā. Ja samazinās deputātu skaitu, tad dažā labā komisijā būs četri pieci deputāti, kas izlems valstiski svarīgu jautājumu nākotni. Nedomāju, ka tas ir pareizais ceļš, pa kuru virzīties.

Reklāma
Reklāma
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas?
7 pārtikas produkti un dzērieni, kas veicina grumbu veidošanos un paātrina novecošanos 28
4 ikdienišķas un efektīvas lietas: tās palīdz tikt vaļā no liekā svara, ja tev nepatīk sportot 7
Lasīt citas ziņas

Savulaik mūsu pirmā brīvvalsts tapa daudz smagākos apstākļos, kad Latvija bija izpostīta ne tikai pārnestā, bet arī tiešā nozīmē. Taču toreiz salīdzinoši neilgā laikā izdevās panākt uzplaukumu: latviešu skaits vairojās, tika būvētas jaunas skolas, cilvēki dzīvoja ar ticību nākotnei. Kādēļ tagad ir tik daudz pesimisma par latviešu tautas nākotni?

Rietumvalstu politiķi, kas bijuši Latvijā gan 90. gadu pirmajā pusē, gan tagad, neslēpj savu apbrīnu par mūsu sasniegumiem: kā sabrukušās padomju sistēmas vietā mēs esam spējuši uzcelt modernu, attīstītu valsti. Protams, mūsu valsts nebūt nav ideāla, mums par to ir jārūpējas kā par dārzu, kas visu laiku ir jākopj un jāattīra no nezālēm.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.