Anta un Edgars tūlīt vedīs pastaigā Maksi (no kreisās) un Sašu. Tā ir iespēja kopā ar suni būt dabā, kontaktēties ar viņu un pie viena izdarīt labu darbu – spriež abi brīvprātīgie.
Anta un Edgars tūlīt vedīs pastaigā Maksi (no kreisās) un Sašu. Tā ir iespēja kopā ar suni būt dabā, kontaktēties ar viņu un pie viena izdarīt labu darbu – spriež abi brīvprātīgie.
Foto – Ilze Pētersone

Nečīksti, nāc un palīdzi 0

Brīvprātīgās Laila Kikuste un Dārta Darbiņa atnākušas svētdienā, lai iztīrītu un sakoptu kaķu telpas. Istabā valda laisks noskaņojums – minči guļ būros un uz tiem, arī ērti iekārtojušies plauktos. Kopējas palaikam paņem kādu murrātāju, samīļo, parunājas. Tiesa, ne visi iemītnieki ir gatavi komunikācijai, dažs ielīdis būra dziļākajā stūrī, ka pat nedomā to ņemt rokās. Kopšanas un aprūpes darbus patversmes vadība uztic cilvēkiem ar pieredzi, zināšanām un pareizu attieksmi pret dzīvniekiem.

Reklāma
Reklāma
7 pārtikas produkti un dzērieni, kas veicina grumbu veidošanos un paātrina novecošanos 25
Seni un spēcīgi ticējumi: šīs lietas nekad nedrīkst ne aizņemties, ne aizdot
4 ikdienišķas un efektīvas lietas: tās palīdz tikt vaļā no liekā svara, ja tev nepatīk sportot 7
Lasīt citas ziņas

Karjera patversmē abām kopējām sākās 2012. gadā kā suņu staidzinātājām. Laila apmeklējusi arī suņu apmācības skolu, jo viņas lielā vēlēšanās ir pašai savs mīlulis, kas noskatīts tepat, “Labajās mājās”. “Ceru, ka dzīve tā sakārtosies, ka varēšu Patriku paņemt uz mājām,” nedaudz skumji nosaka Laila un piebilst, “viņš ir mana mīlestība.” Augumā lielais suns ar čirkaino kažoku patversmē dzīvo piecus gadus, visticamāk, ka tieši Laila ir Patrika lielā iespēja iegūt īstas mājas.

“Tas ir gandarījums, ja vari kādam reāli palīdzēt, nevis sēdēt mājās un čīkstēt – kā man žēl dzīvnieku!” motivāciju veltīt brīvo laiku patversmes iemītniekiem pamato Laila. Līdztekus dzīvnieku aprūpes darbiem viņa uzņēmusies atbildību par patversmes mājas lapu, e-pasta saraksti, vada arī dzimšanas dienas ballītes, kuras saviem bērniem šeit sarīko vecāki.

CITI ŠOBRĪD LASA

Dārtu var saukt par kaķu cilvēku – vienu no savām brīvdienām viņa pavada “Labajās mājās”, lai apkoptu minčus. Ģimene šo vaļasprieku pieņēmusi ar sapratni un tikai pajautā – kuru dienu uz patversmi? Ar dzīvniekiem var strādāt tikai no sirds, saka Dārta. “Katrs ir personība ar atšķirīgu raksturu un vajadzībām, taču visi iekrīt man sirdī.”

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.