Praktiski
Receptes

Prosas sacepums ar rozīnēm un sukādēm0

Foto: Aija Geida

Sastāvdaļas
• 300 g prosas
• 600 ml piena
• 85 g cukura
• 50 g sviesta
• 2 ēdamkarotes rīvētas apelsīna miziņas
• 2–3 ēdamkarotes citrona sulas
• ēdamkarote kukurūzas cietes
• pustējkarote malta kanēļa
• ⅓ tējkarotes malta muskatrieksta
• sauja rozīņu
• sauja sukāžu

Pagatavošana.
Prosu noskalo karstā ūdenī divas reizes: pārlej ar karstu ūdeni, atstāj uz divām minūtēm, nokāš, atkārto vēlreiz. Katlā uzvāra pienu, pievieno prosu, vāra 5 minūtes. Uzliek vāku un ļauj pusstundu uzbriest. Pa to laiku rozīnes aplej ar siltu ūdeni un izmērcē.

Prosu sajauc ar garšvielām, rozīnēm, sukādēm un rīvētu apelsīna miziņu. Pievieno citrona sulu un mīkstu sviestu. Rūpīgi izmīca. Pieber nelielā ūdens daudzumā izšķīdinātu kukurūzas cieti. Liek kēksa veidnē (8 x 22 cm) un cep 180 °C temperatūrā aptuveni pusstundu, līdz sacepums zeltaini brūns. Atdzisušu sagriež gabaliņos un pasniedz ar dzērveņu vai jāņogu ķīseli.

Saistītie raksti
LA.lv
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.

Lasītākie

VB
Vija Beinerte
Latvijā
“Patlaban durts tiek cilvēcības sirdī.” Vija Beinerte sarunājas ar Juri Rudevski par valodu, dzimumu, mākslu un cenzūru
Intervija 2 stundas
SK
Skaties.lv
Latvijā
“Ūdens kafijas krāsā!” Skolas renovētāji piesārņo parka dīķi, iedzīvotāji uztraukušies
14 minūtes
LE
LETA
Latvijā
“Atņemot brīvpusdienas skolēniem, Latvijas sabiedrībā nav cieņas Saeimai!” Gobzems kolēģiem velta stingrus pārmetumus
4 stundas
GN
Gints Narogs
Sports
Apstulbuši bija pat tiesneši. Igors Vihrovs – vingrotājs, kurš sajūsmināja visu Latviju
6 stundas
LA
LA.LV
Latvijā
Ar politiķu palīdzību izveidota sistēma, lai banku sektors varētu pelnīt milzu naudu, atklāj ģenerālprokurors
6 stundas