Viens no uzņēmuma “Sedumi” līdzīpašniekiem Sarmis Kalniņš.
Viens no uzņēmuma “Sedumi” līdzīpašniekiem Sarmis Kalniņš.
Foto – Valdis Semjonovs

Tikai viens pretendents 1

Vaicāju pašvaldību pārstāvjiem, kāpēc lielākoties puķu iepirkumos uzvar vieni un tie paši pretendenti. Jelgavas pašvaldībā saņēmām skaidrojumu, ka pēdējo četru gadu iepirkumos piedāvājumu iesniedza tikai viens pretendents – “I. Tiesneses individuālais uzņēmums”. Pašvaldības pārstāve Līga Klismeta piebilst – visa iepirkumu dokumentācija ir publicēta JPPI “Pilsētsaimniecība” mājas lapā un kopš 2014.gada arī Jelgavas pilsētas pašvaldības portālā jelgava.lv, tā nodrošinot brīvu pieeju visiem ieinteresētajiem piegādātājiem.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
15 saderīgākie zodiaka zīmju pāri: viņiem ir pa spēkam radīt ideālu ģimeni
Kāpēc ar gadiem pieaug svars? Kaloriju skaitīšana nepalīdzēs, lūk, kas tev jādara 44
Krievijas “lācis” Putins asina nagus, lai sagrābtu arvien vairāk Eiropas uzņēmumu
Lasīt citas ziņas

Inese Tiesnese apgalvo, ka Jelgavā neviens negrib sacensties par ziedu piegādēm. Viņai gan tagad esot nelielas bailes no SIA “Sedumi”, kas jau aptvērusi lielu teritoriju. Tiesnese lielākoties piedalās iepirkumu konkursos, jo tie garantē precei noietu. Firmas.lv dati liecina, ka konkursa summa ir trešdaļa no viņas uzņēmuma apgrozījuma. Atšķirībā no citiem, kas var realizēt izaudzēto uz vietas, Tiesnesei sava tirgus plača neesot, tāpēc viņa ir priecīga par iespēju startēt konkursos.

Liels piegāžu apjoms

Liepājā šogad notikuši trīs puķu dēstu iepirkumi un divos no tiem uzvarējuši SIA “Sedumi” par kopējo summu 32,2 tūkstoši eiro, bet SIA “Pīlādži-juniors” – par 5,8 tūkstošiem eiro, neskaitot PVN. Liepājas SIA “Komunālā pārvalde” pārstāvis Aigars Štāls skaidro, ka “Pīlādži-juniors” šogad jāveic dekoratīvo puķu trauku uzstādīšana, aprīkošana un uzturēšana Liepājā, tostarp pārvaldes īpašumā esošu 57 stabos stiprināmo puķu trauku uzpildīšana ar augu zemi, piestādīšana ar augiem, montēšana un demontēšana, kā arī kopšana visu to ziedēšanas laiku.

CITI ŠOBRĪD LASA

Savukārt “Sedumiem” jāveic apstādītu puķu kastu piegāde, uzstādīšana un kopšana uz ceļu satiksmes norobežojošām barjerām, kas šogad ir jaunums pilsētā. Saskaņā ar līgumu “Sedumiem” jāveic arī stabos stiprināmu puķu trauku un vides dizaina objektu nodrošināšana ar stādījumiem un uzturēšana, tostarp vides objektu “Gliemezis”, “Taurenis” un “Bruņurupucis” remonts un atjaunošana, nodrošinot vismaz trīs gadu garantiju. Puķu trauku un ziedu skulptūras jāapkopj visu sezonas laiku – regulāri jānolasa noziedējušie ziedi, jālaista, jāmēslo un jāpārstāda, ja nepieciešams.

Līdztekus šiem iepirkumiem ar puķēm un košum­augiem ik pavasari tiek apstādīti arī parki, skvēri, laukumi un tas notiek atbilstoši līgumiem, kas noslēgti ar SIA “Tranzīts L” līdz 2020. gada 31. decembrim.

Ventspilī vairākos puķu piegādes iepirkumos pēdējo četru gadu laikā tiesības veikt puķu piegādes ir ieguvuši dažādi komersanti un saimniecības no dažādām pilsētām un novadiem, tostarp SIA “Sedumi” (Jēkabpils), ZS “Ķikši” (Siguldas nov.), SIA “Onava” (Jūrmala), ZS “Velgi” (Iecavas nov.), ZS “Bērziņi” (Ventspils nov.) un citi, no kuriem lielākos apjomus nodrošina SIA “Sedumi”.

Ventspils pašvaldības iestādes “Komunālā pārvalde” sabiedrisko attiecību speciāliste Egita Vītola skaidro, ka, lai ļautu startēt un uzvarēt arī mazākām saimniecībām, šogad vasaras puķu iepirkums pat bija sadalīts vairākās daļās, bet diemžēl uz visām iepirkuma daļām Komunālā pārvalde saņēmusi tikai viena pretendenta piedāvājumu. “Galvenais iemesls, kādēļ uzņēmumi ir samērā kūtri piedalīties Ventspils puķu piegādes iepirkumos, ir milzīgais piegāžu apjoms un prasības pēc visaugstākās augu kvalitātes, jo krāšņā un daudzveidīgā ziedu rota ir viena no Ventspils raksturīgākām pazīmēm. Ikgadēji Ventspilī tiek iestādīti ap 100 000 sīpolpuķu un ap 100 000 vasaras puķu, kas ir ievērojams apjoms, un to nodrošināt kurš katrs nevar,” skaidro Vītola.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.