Viens no uzņēmuma “Sedumi” līdzīpašniekiem Sarmis Kalniņš.
Viens no uzņēmuma “Sedumi” līdzīpašniekiem Sarmis Kalniņš.
Foto – Valdis Semjonovs

Konkurence nav spēcīga 1


To, ka stādaudzētāju starpā jūtama konkurence, atzīst SIA “Rīgas meži” valdes loceklis Uldis Zommers, taču tā neesot pārāk spēcīga un katrs stādaudzētājs zina savas iespējas un prot atrast savu nišu. Rīgas pilsētas apstādījumu vajadzībām pēdējo gadu laikā iepirkumos par vasaras puķu piegādi ir piedalījušās vairākas firmas – SIA “Gartens”, SIA “Ints & Co”, SIA “JLD”, z/s “Kliģēni”, SIA “Sedumi”, SIA “Stādaudzētava Inčukalns”, z/s “Velgi”.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Katram cilvēkam ir sava piemērotākā un veiksmi nesošākā krāsa, ko var noteikt pēc dzimšanas datuma. Noskaidro savējo!
Kokteilis
Nosaukti 8 vārdu īpašnieki, kuriem gribot vai negribot sanāk iekulties nepatikšanās
Veselam
Izrādās, ka kanēlis patiesībā nemaz netop no kanēļkoka. 4 ēdienu viltojumi jeb produkti, kas nemaz nav tie, par ko tos uzskatām
Lasīt citas ziņas

“Vasaras puķēm, tāpat kā jebkurām precēm, piegādātājs jāizvēlas publiskā iepirkuma procedūrā. Stād­audzētājiem noteikti atlases kritēriji – samaksāti nodokļi, iepriekšēja nopietna apjoma piegāžu pieredze, kvalificēta personāla esamība u. c. Tomēr noteicošā ir stādaudzētāju gatavība izaudzēt mūsu vajadzībām nepieciešamo pietiekami plašo puķu stādu sortimentu, kas sastāv no vairāk nekā 60 pozīcijām un atšķiras no tirgū “ikdienā ejošiem puķu stādiem”,” skaidro Zommers.

Agrāk līgumi slēgti ar vienu piegādātāju uz vienu gadu, bet pēdējā laikā uzņēmums praktizē iepirkumu līgumus, kad vienlaikus tiek slēgti līgumi ar vairākiem piegādātājiem uz ilgāku termiņu, tādējādi samazinot birokrātiski administratīvo slogu un atvieglojot darbu pašu juristiem un iepirkumu komisijas locekļiem. “Esam sastapušies ar situāciju, ka katrs stādaudzētājs nespēj vai pat nevēlas sniegt piedāvājumu visam mums nepieciešamajam apjomam, jo katram stādaudzētājam ir savas vietējas iestrādnes un klienti. Uzņemoties strādāt Rīgas apstādījumu labā, šīs iestrādnes nevar atļauties zaudēt, jo neviens nevar garantēt, ka stādaudzētājs iegūs tiesības audzēt stādus arī nākamajā termiņā. Paredzot iespēju veidot piegādātāju apvienības, katram audzētājam piegādājot kādu daļu no visiem nepieciešamajiem stādiem, pretendentiem ir lielāka drosme piedalīties iepirkumu procedūrā, turklāt katram pastāv iespēja saglabāt savas lokālās iestrādnes un klientus. Tādējādi tiek dotas iespējas iepirkumā piedalīties arī samērā nelieliem audzētājiem,” stāsta Zommers.

CITI ŠOBRĪD LASA

Viņš neslēpj, ka “Rīgas meži” lauzuši noslēgto līgumu ar piegādātāju, jo piegādāto stādu kvalitāte neatbilda tai, kas bija noteikta tehniskajā specifikācijā. Uzņēmuma valdes loceklis atbalsta gaidāmās izmaiņas iepirkumu likumdošanā, kad pasūtītājs pretendenta piedāvājumu varēs vērtēt ne vien pēc zemākās cenas principa, bet pēc vairākiem kritērijiem, kas būs vērsti uz iegādājamo preču – šai gadījumā uz puķu stādu piegāžu – kompleksas kvalitātes un pretendenta pieredzes novērtēšanu, jo ne vienmēr tas lētākais ir tas labākais.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.