Muzeja nakts uzvedums Bauskas pilī.
Muzeja nakts uzvedums Bauskas pilī.
Publicitātes foto

Zemgale: no Raiņa šūpuļa līdz Ziedoņa laikam 0


Raiņa muzejā “Tadenava” (Jēkapils nov., Dunavas pag.), kur kārts dižā latviešu dzejnieka šūpulis, varēs piedzīvot radošu ceļojumu mākslā, mūzikā un dzejā. Atklājot mākslinieka Divi Melni Suņi (Aleksandra Koškina) grafikas darbu izstādi, skatītājus priecēs muzikāla performance ar dzejnieces Lauras Vinogradovas piedalīšanos.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Onkologi nosauc pārtikas produktus, kurus būtu tūlīt jāpārtrauc lietot uzturā, ja grib izvairīties no vēža
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 71
Kokteilis
Skandāls! Josts Kleins no Nīderlandes diskvalificēts no 2024. gada Eirovīzijas
Lasīt citas ziņas

Viesītes muzejs “Sēlija” (A. Brodeles iela 7) Muzeju nakti sāks Paula Stradiņa skolas dārzā (Peldu iela 2), dodot iespēju iepazīties ar ārstniecības augu stādījumu “Veselības pēda”, senču gudrībām un baudīt vietējās ražotnes jauno bezkofeīna kafiju “Viesīte”. Vēlāk muzeja kamīnzālē notiks Viesītei un Latvijas simtgadei veltīti dzejas un prozas lasījumi un Mazā Bānīša parkā pie muzeja atklās izstādi “Viesītes lokomotīvju depo vēsture”.

Pādes kopā ar folkloras kopu “Dreņģeri” tiks meklētas aktieru Amtmaņu muzejā “Zvanītāju bukās” (Vecumnieku nov., Valles pag.), bet Imanta Ziedoņa muzejs Muzeju naktī atradīsies Svitenē un dosies pa Ziedoņa pēdām pa Leišmalīti. Ikviens interesents aicināts piedalīties divu dienu pārgājienos Rundāles novadā. 19. maijā pārgājiens sāksies Saulainē un vedīs uz Sviteni un 20. maijā no Svitenes uz Rundāli. Abās dienās sākums plkst. 10.

CITI ŠOBRĪD LASA

Bauskas muzejā būs apskatāma gleznu izstāde “Atkal Bauskā pēc 90 gadiem”, Anatolija Nazarenko bronzas rotaslietu un selekcionāra Jāņa Salena tulpju izstāde un atklātais krājums “Virtuve”, kā arī varēs piedalīties konkursā “Muzeju nakts foto orientēšanās Bauskā”. Savukārt Bauskas pils muzejs piedāvā izstādi “Tērps un rotas Kurzemes hercogistē 1562 – 1620”, “Bauskas pils – militārs nocietinājums” un dekoratīvo akmens kalumu kolekciju. Pildrupās parādīsies instalācijas “Iemūrētā sieviete” un “Noslēptie dārgumi”, bet plkst. 23 – 23.20 performance “Leģenda par raganu”.

Iecavā starp daudzveidīgajām aktivitātēm izceļams motokluba “Stunt Fighter” un Jāņa Rozīša motošovs (plkst. 20 – 20.30 basketbola laukumā aiz sporta nama “Dartija”) un vakara noslēguma ugunsšovs.

Kārļa Ulmaņa piemiņas muzejā “Pikšas” (Dobeles nov. Bērzes pag.) miega dziesmas sauleszaķiem dziedās Austrasbērns Maija. Tiks atklāta retro velosipēdu izstāde “Ar Erenpreisu līdz 100”, varēs darboties pie stellēm, dzirnakmeņa un “Ganiņa tarbas” uzdevumiem.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.