Muzeja nakts uzvedums Bauskas pilī.
Muzeja nakts uzvedums Bauskas pilī.
Publicitātes foto

Vidzeme: no dokumentālā līdz smilšu kino 0


Aizkraukles vēstures un mākslas muzejā “Kalna Ziedi” Muzeju nakts sāksies ar radošajām darbnīcām bērniem un jauniešiem. Saulei norietot, muzeja dārzā sāks darboties brīvdabas kinoteātris, rādot filmas “Baltu ciltis” un “Mērijas ceļojums”. Kino skatīšanās turpināsies arī pēc pusnakts jaunuzceltajā atklātajā krātuvē. Visu nakti varēs skatīt pastāvīgo ekspozīciju “Daugavas krastu likteņstāsti”, bet Aizkraukles pagasta kultūras namā – muzeja pastāvīgo ekspozīciju “Padomju gadi”, kā arī skatīties padomju laiku dokumentālo kino.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Saskaņa pēc vārdiem: 5 vārdu pāri, kuriem, pēc mākslīgā intelekta domām, ir vislabākā saderība
Vācu ģenerālleitnants prognozē, vai un kad Krievija varētu būt gatava uzbrukt NATO valstīm
Vai kārtējā krāpnieku shēma? “Telefonā uzrādās neatbildēti zvani. Atzvanot uz numuru, adresāts apgalvo, ka nav zvanījis” 67
Lasīt citas ziņas

Staiceles lībiešu muzejs “Pivālind” rīkos Staiceles papīrfabrikas (Lielā iela 38) 120 gadu jubilejas pasākumu, kura ietvaros no plkst. 19 līdz 20 paredzēta ekskursija pa fabrikas teritoriju. Jubilejai veltīta izstāde skatāma Staiceles bibliotēkā, bet Mūzikas un mākslas skolā (plkst. 20) – animācijas filmiņa par Staiceli un koncerts. Savukārt Āraišu arheoloģiskais parks Muzeju naktī centīsies pierādīt, ka ezerpils bijusi latviešu sentautas šūpulis. Plkst. 21 – 23 būs seno latgaļu prasmju demonstrējumi un meistarklases, vakara ekskursijas, “Abra – maizes šūpulītis” – vienas nakts izstāde sadarbībā ar Cēsu Vēstures un mākslas muzeju un maizes cepšanas darbnīcu. Melānijas Vanagas muzeja vadītāja stāstīs par izsūtītās rakstnieces gaitām tālajā Sibīrijā un milzīgo darbu, gan vācot materiālus plašajam dzimtas kokam, gan rakstot autobiogrāfisko grāmatu “Veļupes krastā”. Apmeklētāji varēs doties mazās plosta ekskursijās kopā ar kādu dziesminieku un piedalīties šūpuļdziesmu pētīšanas un radīšanas darbnīcā “Eksperiments”.

Andreja Pumpura Lielvārdes muzejs leposies ar spilgtākajām trīs tūkstošus gadus senās Lielvārdes vēstures liecībām izstādē “Paaudžu paaudzēs kaldināts, Lielais Vārds top cildināts”. Radošajās darbnīcās–tirdziņā piedalīsies vietējie amatnieki. Plkst. 19 un 20.40 būs Smilšu kino seanss, ko piedāvās māksliniece Zane Pumpure-Prāmniece. Tiks godināts Lielvārdes tautastērps, bet Muzeju nakts noslēgumā plkst. 21 Lielvārdes Tautas teātris rādīs novadnieka Gunāra Priedes lugas “Saniknotā slieka” dramatizējumu un brīvdabas kinozālē tiks demonstrēta Anša Epnera un igauņu pētnieka Teņa Vinta filma “Lielvārdes josta”.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.