Foto – Aija Geida

Pupiņu bumbas brūkleņu mērcē 4

Autors: Aija Geida, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma
Trampam atliek bezspēcībā vien noplātīt rokas: Putins atdzīvina 3 klasiskās Kremļa taktikas
Mēs tāpat vien nepadosimies! Ukraina sāk gatavoties sliktākajam scenārijam
FOTO. VIDEO. “Tur ir ļoti daudz VUGD automašīnu, glābēji kaut kur skrien!” Aculiecinieks ziņo par biedējošu skatu galvaspilsētas centrā 16
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
• 400 g konservētu (vai 300 g izvārītu) pupiņu
• 2 ēdamkarotes rīvmaizes
• 2 ēdamkarotes augu eļļas
• mazs sīpols
• 3 ēdamkarotes sakapātu diļļu
• ¼ tējkarotes maltu melno piparu
• ½ tējkarotes sāls

Mērcei
• sauja brūkleņu
• 200 ml buljona
• 2 ēdamkarotes saldā krējuma
• 1,5 ēdamkarotes kukurūzas cietes
• ½ tējkarotes sāls

CITI ŠOBRĪD LASA

Pagatavošana.
Sīpolu nomizo un sakapā. Pupiņas nokāš un sablendē kopā ar sīpolu. Pieliek rīvmaizi, augu eļļu, sāli, maltus melnos piparus, sakapātas dilles un samaisa. Saveļ piciņas un liek uz cepamā papīra pannā. Cep +190 °C aptuveni pusstundu, līdz bumbiņas kļuvušas zeltaini brūnas.

Katliņā ieber brūklenes, uzlej buljonu, saldo krējumu un uzvāra. Pievieno sāli un aukstā ūdenī izšķīdinātu kukurūzas cieti. Uzkarsē un noslēdz uguni. Mazliet sablendē. Pupiņu bumbas liek uz šķīvja un pārlej ar mērci. Labi garšo kopā ar griķiem vai kartupeļu biezputru.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.