Foto – Aija Geida

Pupiņu bumbas brūkleņu mērcē 4

Autors: Aija Geida, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma
10 profesijas, ar kuru palīdzību tu vari kļūt par miljonāru! Vai tu jau strādā kādā no tām?
Krimināls
“Nebiju paspējis gultu saklāt…” Pārsteidzošs stāsts par Jevgeniju Gecko, kurš izbēdzis no Jēkabpils cietuma, taču pirms tam sazinājies ar LA.LV
Kokteilis
10. jūlija pilnmēness būs liktenīgs tieši šīm zodiaka zīmēm
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
• 400 g konservētu (vai 300 g izvārītu) pupiņu
• 2 ēdamkarotes rīvmaizes
• 2 ēdamkarotes augu eļļas
• mazs sīpols
• 3 ēdamkarotes sakapātu diļļu
• ¼ tējkarotes maltu melno piparu
• ½ tējkarotes sāls

Mērcei
• sauja brūkleņu
• 200 ml buljona
• 2 ēdamkarotes saldā krējuma
• 1,5 ēdamkarotes kukurūzas cietes
• ½ tējkarotes sāls

CITI ŠOBRĪD LASA

Pagatavošana.
Sīpolu nomizo un sakapā. Pupiņas nokāš un sablendē kopā ar sīpolu. Pieliek rīvmaizi, augu eļļu, sāli, maltus melnos piparus, sakapātas dilles un samaisa. Saveļ piciņas un liek uz cepamā papīra pannā. Cep +190 °C aptuveni pusstundu, līdz bumbiņas kļuvušas zeltaini brūnas.

Katliņā ieber brūklenes, uzlej buljonu, saldo krējumu un uzvāra. Pievieno sāli un aukstā ūdenī izšķīdinātu kukurūzas cieti. Uzkarsē un noslēdz uguni. Mazliet sablendē. Pupiņu bumbas liek uz šķīvja un pārlej ar mērci. Labi garšo kopā ar griķiem vai kartupeļu biezputru.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.