Foto-Shutterstock

Vistas fileja rīsu vīna un sezama mērcītē 0

Autors: “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Meļu un viltnieku reitings pēc zodiaka zīmes. Pēdējo vietu ieņem Strēlnieks, bet kurš ir pirmajā? 14
Ir vairāki iemesli, kāpēc Krievija nevēlējās, lai Rietumi to uzzina: okupanti, iespējams, piedzīvojuši līdz šim lielāko apkaunojumu 47
Saūda Arābijas prinči gatavojas dot sāpīgu triecienu Putinam. Vai Kremlim pietiks naudas, lai turpinātu karu? 156
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
• 4 vistas filejas
• ½ tējkarotes sāls
• 2,5 ēdamkarotes sezama sēkliņu
• Eļļa fritēšanai

Mērcei:
• 100 ml rīsu vīna (sakē)
• 100 ml sojas mērces
• 2 ēdamkarotes cukura

CITI ŠOBRĪD LASA

Pagatavošana.
Vistas fileju sagriež kumosa lieluma gabaliņos, uzkaisa sāli un fritē uzkarsētā eļļā 6–8 minūtes, līdz tā mazliet apbrūnē.

Gatavo mērci: visas sastāvdaļas 3–4 minūtes vāra katlā ar biezu apakšu, tad izslēdz uguni un virumu atdzesē. Ja negribas pašam gatavot, veikalos var iegādāties tradicionālo japāņu teriyaki mērci, kam ir līdzīga garša.

Vistas filejas gabaliņus liek pannā, uzlej mērci, uzkaisa sezama sēkliņas, uzliek vāku un sutina 10 minūtes.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.