Foto – Matīss Markovskis

Pupiņu, mencas un skābeņu sautējums 9

Autors: Gunta Tabore, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Ja esi dzimis vienā no šiem trīs datumiem, tev uzlikts īpašs “zīmogs” no pagātnes
Veselam
Neredzamās slepkavas: četri ikdienas ieradumi, kas nemanāmi bojā asinsvadus un palielina trombu attīstības risku
Kokteilis
Viljams paliek ēnā! Pēc Harija un Čārlza III tikšanās attiecības karaliskajā ģimenē krasi mainījušās
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
200 g lielo balto pupu
600 g mencas filejas
neliels sīpols
2 ķiploka daiviņas
ēdamkarote sviesta
timiāns
sāls
pipari

Pagatavošana.
Pupas iemērc un nākamajā dienā izvāra mīkstas.

CITI ŠOBRĪD LASA

Sīpolu, ķiploku un timiānu sakapā un apcep sviestā līdz zeltainumam. Pievieno pupas un visu sautē 5 minūtes. Pieber sāli un piparus pēc garšas. Pieliek mencas gabalus un un turpina karsēt, līdz zivs gatava. Tas notiek ātri – jau pēc kādām 5 minūtēm zivs fileja sāk dalīties gabaliņos.

!!! Sāli un piparus noteikti pievieno, vēl pirms ieliek zivi. Tas tādēļ, lai sautējumu ar zivi nemaisītu, citādi maigā mencas fileja izjuks.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.