Foto – Matīss Markovskis

Pupiņu, mencas un skābeņu sautējums 9

Autors: Gunta Tabore, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Veselam
“Iestājas slimnīcā ar metastātisku resnās zarnas vēzi, kuru kā hemoroīdus “ārstējusi” kaimiņiene!” Profesors nobažījies par sabiedrības bezatbildību
RAKSTA REDAKTORS
“Cik ilgi šo tolerēsim Vecrīgā?” Rīdzinieci sadusmo uz ielām tirgoto preču sortiments
“Amerikāņi tiktu iznīcināti trīs sekundēs.” Ukrainas komandieris atklāti par ASV plāniem, drošības garantijām un Krievijas patiesajiem mērķiem
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
200 g lielo balto pupu
600 g mencas filejas
neliels sīpols
2 ķiploka daiviņas
ēdamkarote sviesta
timiāns
sāls
pipari

Pagatavošana.
Pupas iemērc un nākamajā dienā izvāra mīkstas.

CITI ŠOBRĪD LASA

Sīpolu, ķiploku un timiānu sakapā un apcep sviestā līdz zeltainumam. Pievieno pupas un visu sautē 5 minūtes. Pieber sāli un piparus pēc garšas. Pieliek mencas gabalus un un turpina karsēt, līdz zivs gatava. Tas notiek ātri – jau pēc kādām 5 minūtēm zivs fileja sāk dalīties gabaliņos.

!!! Sāli un piparus noteikti pievieno, vēl pirms ieliek zivi. Tas tādēļ, lai sautējumu ar zivi nemaisītu, citādi maigā mencas fileja izjuks.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.