Pupiņu zupa 
ar žāvētām plūmēm
 0

Kā gatavot?

Sausās pupiņas iepriekšējā vakarā pārlej ar nelielu daudzumu auksta ūdens un atstāj uz nakti uzbriest. Nākamajā dienā nokāš, noskalo, vēlreiz pārlej ar ūdeni un liek uz maksimālās uguns. Kad sāk vārīties, noņem no uguns un, nenoņemot vāku, uz stundu atstāj briest.

Reklāma
Reklāma
“Pat bandītiem ir savs goda kodekss…” Apsūdzētais Citskovskis atklāj, kādas tagad ir viņa attiecības ar Kariņu 1
FOTO. “Sēnīte” pamazām atgūst savu spozmi – noņemta gadiem krātā sūnu kārta 22
Kokteilis
Cilvēki satraukušies par Ģirta Ķestera pēkšņajām pārmaiņām: aktieris sniedz atklātu komentāru
Lasīt citas ziņas

Katliņā uzkarsē eļļu un apcep sasmalcinātu sīpolu. Pievieno salmiņos sagrieztu burkānu, selerijas kātus, ķiplokus, lauru lapas un nokāstas pupiņas. Pastāvīgi maisot, apmēram 3 minūtes sautē uz spēcīgas uguns. Tomātus sagriež gabaliņos un ar visu sulu pievieno pārējiem dārzeņiem. Ielej buljonu, uzvāra, samazina uguni, uzliek vāku un vāra vēl stundu. Izmantojot konservētās pupiņas, vāra ne vairāk kā 20 – 30 minūtes.

Žāvētās plūmes sagriež nelielos gabaliņos un kopā ar rozmarīnu liek zupā un vāra vēl 10 minūtes. Pirms pasniegšanas pievieno sāli un piparus.

Recepte 6 personām

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.