Foto – AFP/LETA

Likumi kritiķu apklusināšanai 10

Tikmēr Krievijas informācijas un analīzes centrs “Sova”, kas nodarbojas arī ar cilvēktiesību aizstāvību, publicējis ziņojumu, kurā norādīts, ka pēdējā gada laikā ievērojami pieaudzis gadījumu skaits, kuros FDD un valsts policijas darbinieki izmanto ekstrēmisma ierobežošanai paredzētos likumus, lai vērstos pret Kremļa režīma kritiķiem. “Sova” eksperti norāda, ka šādu tendenci sekmē gan tiesībsargājošo iestāžu darbinieku sliktā izglītība, gan opozīcijas apspiešanas mehānisma apzināta izveide. “Par pēdējo liecina virkne notikumu kopš 2012. gada vidus, kad varas iestādes izmantoja pret ekstrēmismu pieņemtos likumus, lai apspiestu opozīcijas protestus. Diemžēl līdz ar opozīcijas aktivitātes krišanos represīvais komponents nav samazinājies, bet palielinājies,” secina “Sova”. Krievijas cilvēktiesību aizstāvju sagatavotajā ziņojumā par varas iestāžu izrēķināšanos ar politiskajiem disidentiem norādīts, ka arī “Ukrainas notikumi piešķīra šim procesam jaunu impulsu, kuru šobrīd vēl grūti pilnā mērā novērtēt”.

Reklāma
Reklāma
TESTS. Izpildi testu un pārliecinies, vai zini latviešu valodas gramatiku tikpat labi, cik devītklasnieks
TV24
“Kandidāts, kurš grib braukt uz Briseli, kaut ko “klārē” krieviski!” Timrots, Kampars un Upleja-Jegermane komentē debates krievu valodā
Kokteilis
Šo 5 vārdu īpašnieki liek sievietēm justies kā septītajās debesīs 10
Lasīt citas ziņas

Tikmēr gan Ukrainas amatpersonas, gan NATO pārstāvji brīdina, ka Krievija turpina nosūtīt uz Mariupoles pilsētas pievārti gan karavīrus, gan smago bruņojumu. “Maskava gatavo pasauli vēl vienam uzbrukumam. Mērķi ir skaidri – attaisnot uzbrukumu un vainot Ukrainu par Minskas vienošanās pārkāpšanu,” sarunā ar interneta vietni “EUObserver.com” norādījis Ukrainas aktīvists Romāns Sons.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.