Roberts Putnis
Roberts Putnis
Foto – Karīna Miezāja

G. Ščerbinskis: – Kāda būs jūsu tālākā rīcība jautājumā par jaunā TV kanāla krievu valodā veidošanu? Nepietiks taču tikai ar to, ka publiski izsakāt šaubas. 9

– Jautājumi, kuri joprojām jāuzdod gan NEPLP, gan LTV valdei, ir par šā kanāla satura veidošanas principiem. Ir jāprasa arī konkrēts rīcības plāns, kā īstenojams solījums, ka Latvijas krievi skatīsies šo LTV3. Šobrīd reti kuram ir radīta pārliecība, ka tā notiks. Mana loma ir visaptveroši sagatavot iespēju ministrei šajā jautājumā pieņemt pilnvērtīgu lēmumu un pārstāvēt to gan savā frakcijā, gan parlamentā kopumā.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
FOTO. Skolas direktors sašutis par Eirovīzijas “dibenu” vērtībām: “Ja Dons būtu skūpstījis kādu vai laizījis grīdu, tad noteikti ierakstītos standartā”
Kokteilis
Zviedrijas policija atklāj, par ko tiks izvirzītas apsūdzības no Eirovīzijas diskvalificētajam Nīderlandes māksliniekam 33
Kokteilis
“Bez dūres bērna virzienā nevarēja iztikt?” Nila Ušakova publiskotā Māmiņu dienas fotogrāfija radījusi apjukumu 92
Lasīt citas ziņas

V. Krustiņš: – Vai esat iepazinies ar mūsu laikrakstā publicēto Edvīna Šnores rakstu, kurā analizēta ideja par kanāla veidošanu krievu valodā? Ko jūs domājat par tajā paustajām idejām un viņa vērtējumiem?

– Piekrītu Šnores kungam tajā, ka šāds TV kanāls krievu valodā nostiprinās divvalodību Latvijā. Viņš to redz no savām politiskajām pozīcijām, protams, ļoti negatīvi. Ja runājam par vietējā satura nodošanu Latvijas krieviem kā problēmu tikai trīs vai piecu gadu periodā, tad es Šnores kungam piekristu – šāda TV kanāla veidošanai nav jēgas, jo tā ir īstermiņa problēma. Bet, ja raugāmies uz to, ka šis karš, kas norisinās Ukrainā, tās agresīvās darbības, kas pēdējos gados vērstas arī pret mums kā valsti vai pret Eiropas Savienību un tās vērtībām kopumā no Krievijas puses turpināsies ilgāk nekā piecus sešus gadus un es paredzu, ka tā arī tas būs, tad šāds krievu valodā raidošs LTV kanāls ar Latvijā veidotu saturu Latvijas krieviem ir vajadzīgs.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.