
Rabarberi savā sulā jeb rabarberu kompots – neparasta recepte rabarbermīļiem 0
“Facebook” profilā “Rūta meklē garšu” publicēta neparasta recepte – rabarberi savā sulā jeb rabarbetu kompots. Kā tādu pagatavot?
Kam šī recepte noderēs? Tiem, kam saldētavā vieta jāpataupa kam prātīgākam, piemēram, gailenēm.
Ja saldētavā vietas nav, toties ir pagrabs, var patapināt šo rabarberu kompotu.
To var lietot ikurāt tāpat, kā ar cukuru apbērtus rabarberus – iecept kūkā, savārīt ķīselī, ietaisīt saldējumā, un, galvenais – šajā kompotā nav ne grama ūdens.
Kā tas top?
🌱Samizotus vai nemizotus rabarberus sagriež ripiņās. Tās noteikti var būt arī paprāvākas.
🌱Rabarberus apber ar cukuru un atstāj uz nakti vai vismaz krietnu laiku.
🌱Kad rabarberi atsulojušies, tos saliek burkās un pārlej ar to pašu suliņu
🌱Karsē ~15-20 min 80*C.
Un viss. Aizvāko un uz pagrabu prom!