
Burvīga pavasara sēne – Austrijas agrene! Priecājies ne tikai ar acīm – uzcep omletē! 0
Latvju saimniece Rūta Beirote allaž prot pārsteigt ar latviskām un interesantām receptēm. Arī šoreiz – uzreiz jau piesaista foto ar krāšņo sēni, bet vēl interesantāk, ka to var celt arī galdā!
Rūta norāda, ka Austrijas agrenes ir viena burvīga pavasara sēne, par kuru priecājas daudzi, bet ēd vien daži. Nav jau tā, ka mežos tās var griezt groziem kā baravikas, tamdēļ uzskatāmas par zināmu delikatesi.
Tās ir mazas, kraukšķīgas un gatavojot nezaudē savu košo krāsu.
Viegli pikantu garšu, tās var ēst arī svaigas, bet Rūtai ļoti krāšņa šķiet omlete. Un omletē nevajag neko lieku.
Ļoti ātri sviestiņā uz pannas apsilda agrenes, pārlej ar olu, sāls, pipari un – gatavs!
Ja gadās uziet lielāku puduri, agrenes var arī iemarinēt un izmantot kā ļoti skaistu ēdienu dekorāciju.