Risinājumus var atrast 0

Lai mazinātu pēcdzemdību skumjas, ieteicams ar kādu dalīties savās izjūtās: ar partneri, draudzeni, piezvanīt uz krīzes tālruni. Svarīgi meklēt cilvēkus, kuri atbalsta, uzklausa un spēj fiziski palīdzēt, ja tas nepieciešams. Vēlams izvairīties no cilvēkiem, par kuriem iepriekš zināms, ka viņi kritizēs vai nosodīs.

Reklāma
Reklāma
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas?
“Ko var iemācīt šādi ģērbušās lektores?” Dzejniece un LBTU lektore publiski šausminās un ņirgājas par pasniedzēju apģērbu 75
4 ikdienišķas un efektīvas lietas: tās palīdz tikt vaļā no liekā svara, ja tev nepatīk sportot 7
Lasīt citas ziņas

Regulāra ēšana un pietiekams miegs ir fundamentāla nepieciešamība, taču arī nelielām fiziskām aktivitātēm ir jābūt jaunajā ikdienas ritmā.
Regulāra ēšana un pietiekams miegs ir fundamentāla nepieciešamība, taču arī nelielām fiziskām aktivitātēm ir jābūt jaunajā ikdienas ritmā.
Reizēm gan ir svarīgi atļaut sev raudāt, ja ir šāda vēlēšanās. Jo sirsnīgāk ir izdevies izraudāties, jo ātrāk pāriet skumjas. Ļaujot sev just gan prieku par bērna dzimšanu, gan skumjas par to, ka nu ir mainījušās prioritātes un nevar vairs spontāni aizskriet uz kino vai pamīlēties, kad ienāk prātā…

Taču nedrīkst aizmirst arī par partnera jūtām! Kā viņš jūtas pēc bērniņa ienākšanas ģimenē? Kas viņam ir grūtākais? Kā viens otram varat sniegt atbalstu? Vīrietis var sniegt lielāku palīdzību sievietei, ja arī viņš to no kāda saņem.

CITI ŠOBRĪD LASA

Vecāku lielākā laime ir bērns, vislabākais, skaistākais, gudrākais, kas dzīvē sniedz daudz prieka mirkļu. Ne vienmēr sākums ir viegls, tādēļ pēcdzemdību skumjas ir jāpieņem kā viena no iespējamām jauno vecāku dzīves daļām. Lielākoties ilgst tikai pāris nedēļu, bet bērna mīlestība pret vecākiem – visu atlikušo mūžu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.