Receptes

Foto: Shutterstock

Kā svētkos palutināt ģimeni? Biešu kēksiņi ar kondensētā piena krēmu 0

11.novembri šogad aizvadām klusumā, mājās, godinot Latvijas armijas karavīrus, kas gāja bojā, cīnoties par Latviju. Iededzām svecīti un ieliekam to logā, pieminot šos cilvēkus. Kā šajos klusajos svētkos palutināt savus mīļos?

Šī recepte jums neliks vilties!

Sastāvdaļas

  • 200 grami kviešu miltu
  • 200 grami cukura
  • 150 grami svaigu, nomizotu biešu
  • 110 grami sviesta istabas temperatūrā
  • 120 ml kefīra
  • 60 grami svaigu dzērveņu
  • 2 olas
  • 1 ēd.k. etiķa
  • 1 ēd.k. citrona sulas
  • 1 ēd.k. nesaldināta kakao pulvera
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • Pustējkarote vaniļas ekstrakta
  • Šķipsniņa sāls

Krēmam:

  • 220 grami sviesta istabas temperatūrā
  • 1 bundžiņa kondensētā piena ar cukuru

Pagatavošana

  1. Virtuves kombainā dzērvenes un bietes samaļ viendabīgā masā, tajā iemaisa citrona sulu, etiķi un kefīru.
  2. Atsevišķā traukā saputo olas ar sviestu, tad pa vienai masā ieputo arī olas un vaniļas ekstraktu.
  3. Trešajā traukā sajauc miltus ar kakao, cepamo pulveri un sāli.
  4. Olu un sviesta masā lēnām iemaisa dzērveņu un biešu biezeni, tad pievieno visas iepriekš sajauktās sausās sastāvdaļas.
  5. Ar gatavo mīklu piepilda kēksiņu, cepšanai paredzētās formiņas augšpusē atstājot apmēram trešdaļu brīvu. Kēksiņus cep 175 °C uzkarsētā cepeškrāsnī 30 līdz 35 minūtes.
  6. Pagatavo krēmu – sviestu liek lielā bļodā un ar mikseri puto 5 minūtes, pēc tam, lēnām kuļot, pievieno iebiezināto pienu. Gatavo masu pāris minūtes atdzesē ledusskapī, līdz tā nedaudz sastingusi, tad atkārtoti uzputo un, izmantojot konditorejas uzgali un maisiņu, izspiež uz pilnībā atdzesētiem kēksiņiem. Dekorē ar svaigām vai žāvētām ogām.
SAISTĪTĀS RECEPTES