Receptes / Saldie ēdieni

Foto: Veronika Levsa

Cepumiņi – sērkociņi Ziemassvētku gaidīšanas laika “iededzināšanai” 0

Veronika Levsa stāsta, ka līdzīgu recepti cepumiņiem – sērkociņiem ieraudzījusi internetā, tomēr to nedaudz pamainījusi pēc savas gaumes – izvēlējusies tumšo šokolādi un smilšu mīklu. Un, kā redzams, rezultāts nav licis vilties.

Šie cepumiņi – sērkociņi Ziemassvētku gaidīšanas laika “iededzināšanai” var būt gan kā brīnišķīgs našķis pašiem savā ģimenē, gan kā neliela, bet pašu darināta dāvaniņa.

Un, galu galā, nav taču noteikti jāgaida Ziemassvētki, lai palutinātu savu ģimeni!

Sastāvdaļas

  • 200 g miltu
  • 1 ola
  • 80 g cukurs
  • Šķipsniņa sāls
  • 110 g sviests istabas temperatūrā
  • 200 g tumšā šokolāde

Pagatavošana

  1. Sviestu, cukuru un šķipsniņu sāls puto ar mikseri. Pievieno olu, turpina putot, bet ne pārāk ilgi.
  2. Pievieno miltus un kārtīgi samīca mīklu. Liek ledusskapī uz vismaz 30 minūtēm.
  3. Pēc tam mīklu izrullē, sagriež smalkās strēmelītēs un liek uz cepamā papīra cepties cepeškrāsnī – 180 grādos aptuveni 6 līdz 10 minūtes.
  4. Kad cepumiņi ir atdzisuši, mikroviļņu krāsnī izkausē šokolādi, katru standziņu iemērcē šokolādē. Pēc tam cepumiņus liek ledusskapī, lai tie “atdziest”.
SAISTĪTĀS RECEPTES