Foto: Evija Trifanova/LETA

Ārā mest žēl, lietot nevar… Veids, kā apmuļķot piparu dzirnaviņu ražotājus, ir vienkāršs 22

Inita Šteinberga, “Latvijas Avīze”, AS “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma
“Mani šis sāk kaitināt!” Latvieši diskutē par TV3 “Koru karu” fināla tiešraides laikā ekrānā redzamo
Kokteilis
Gudri jau kopš dzimšanas: 5 zodiaka zīmju pārstāvji, kuri var lepoties ar attīstītu intelektu
Lāča izraisīta panika noved pie traģēdijas: jauniete noslīkst ezerā
Lasīt citas ziņas

Ārā mest žēl, lietot nevar – tāda ķeza ar stikla piparu dzirnaviņām ir daudzās virtuvēs. Taču vajag tikai mazu viltību un virtuvēs populārā garšvielu glabātava mals atkal.

Latviskais taupības gēns neļauj izmest stikla trauciņu, kurā nesasniedzami danco pieci pipari. Taču ne tos ārā, ne jaunus iekšā iedabūt nevar, jo viltīgie ražotāji vāciņu, kurā ierīkots dzirnaviņu mehānisms, ir pagatavojuši nevis uzskrūvējamu, bet stingi piekausētu burciņai.

CITI ŠOBRĪD LASA
Sak, lai cilvēki tik pērk jaunus bunduļus un fabrīķim krājas naudiņa. Bet krājas arī atkritumu kalni.

Veids, kā apmuļķot ražotājus, ir vienkāršs – stikla burciņas vāciņu patur karstā ūdenī. Noskaita apmēram līdz piecdesmit un velk laukā. Karsto vāciņu saņem ar dvieli un tad var viegli noņemt. Ja neizdodas, pasilda vēl.

Kad trauciņš vaļā, tad tik žigli tajā ieber piparus un uzmauc vāciņu atpakaļ, kamēr tas vēl padevīgi silts. Restaurētajam rīkam ļauj atdzist un tikai tad izmēģina, cik labi darbiņš izdevies.

Ūdens caur dzirnaviņām trauciņā neieplūst, taču pats dzirnaviņu mehānisms saslop. Lai pipariņi mitrumā neatvilgtu, atjaunotās dzirnaviņas noliek siltā vietā, lai pažūst. Un var atkal malt piparus murrādams, maksājot tikai par mīļoto garšvielu.

Publikācija sagatavota ar Latvijas vides aizsardzības fonda finansiālo atbalstu

Par publikācijas saturu atbild AS “LATVIJAS MEDIJI”.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.