Projekta vizualizācija

Otrs “Rail Baltica” kontekstā realizējams pašvaldības projekts ir Centrāltirgus revitalizācija. Arī šī tehniskā projekta izstrādei piešķirti 290 000 eiro, un tā laikā plānots veikt degradētās teritorijas revitalizāciju, pārbūvējot kanālmalu pie Kārļa baseina, Centrāltirgus ielu un modernizējot paviljonus. 14


Pašreiz, lai labāk sagatavotos “Rail Baltica” projektam, Pilsētas attīstības departaments sācis sarunas ar Satiksmes ministriju (SM) par memoranda parakstīšanu, kurā viens no punktiem būtu pārresoru darba grupas izveide saistībā ar “Rail Baltica”.

Reklāma
Reklāma
7 pārtikas produkti un dzērieni, kas veicina grumbu veidošanos un paātrina novecošanos
Krievu murgs Turcijā: turki Krievijas pilsoņus izsēdina no lidmašīnām un neļauj lidot uz citām valstīm
TV24
Ojārs Rubenis: “Tikai debilu cilvēku apziņā var būt tāda sajūta, ka mēs varam braukt pa tādiem ceļiem un tādām Rīgas ielām…”
Lasīt citas ziņas

Pilsētas attīstības departaments projektā iesaistās ar lokālplānojuma izstrādi, kas ir jāpabeidz līdz 2018.gada janvārim.

“Eiropas dzelzceļa līniju” Attīstības un sadarbības departamenta direktors Agnis Driksna pastāstīja, ka pašreiz ir noslēdzies pērn izsludinātais metu konkurss, kas paredz centrālās stacijas, dzelzceļa uzbēruma un dzelzceļa tilta pārbūves.

CITI ŠOBRĪD LASA

Metu konkursā teritorija tika iedalīta divās grupās – 14 hektārus liela teritorija, kurā īstenojams “Rail Baltica projekts un 59 hektāru liela izpētes teritorija, lai paskatītos plašāk, kā jaunā infrastruktūra iekļausies pilsētvidē. Žūrija izvēlēja divus otrās vietas ieguvējus, kā arī piešķīra četras veicināšanas balvas. Viena no veicināšanas balvām tika piešķirta projektam, kas paredzēja pilnībā jauna tilta izbūvi tagadējam dzelzceļam un “Ŗail Baltic” līnijai, bet pašreizējā tilta pārveidi par gājēju un velosipēdistu tiltu. Driksna uzsvēra, ka tas ir labs risinājums, tomēr tam būtu nepieciešami papildu 50 miljoni eiro.
Kā uzvarētājs metu konkursā tika izvēlēts Dānijas arhitekts “PLH Arkitekter A/S” sadarbībā ar “COWI A/S”.

Driksna norādīja, ka “Rail Baltica” projekta laikā, nojaucot dzelzceļa uzbērumu, vizuāli tiks sasaistīta gan Vecrīga un Centrāltirgus, gan arī divas vēsturiski izolētas pilsētas daļas. Savukārt uz Dzelzceļa tilta tiks ierīkota arī vieta gājējiem un velobraucējiem tādā veidā savienojot abas Daugavas puses.

Dzelzceļa uzbērumu nojauks līdz Dzirnavu ielai un projekta rezultātā tiks izveidots papildu savienojums starp Elizabetes un Timoteja ielu.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.