Projekta vizualizācija

Runājot par uzņēmuma “Eiropas Dzelzceļa līnijas” un Rīgas domes atbildību saistībā ar projektu, tika norādīts, ka projekta attiecināmās izmaksās centīsies iekļaut arī Stacijas laukuma izbūvi, tai skaitā tajā esošo “Laimētavu”, kas traucē piekļuvi stacijai un būtu likvidējama. 14

Deputāts Andris Lācis (VL-TB/LNNK) jautāja, kurš veiks atsavināšanu objektiem, kas nepieciešami projekta realizēšanai? Driksna norādīja, ka par to ir atbildīgas “Eiropas Dzelzceļa līnijas”. Tam no Eiropas Savienības fondiem ir paredzēti 15 miljoni eiro. Pašreiz ir zināms, ka projekts fiziski šķērsos tirdzniecības centru “Titāniks”, tāpēc tas tiks atsavināts un demontēts. Savukārt par autoostu vēl nav galēja skaidrība.
Jau ziņots, ka Rīgas centrālās dzelzceļa stacijas kompleksā apbūve varētu izmaksāt teju 200 miljonus eiro

Reklāma
Reklāma
Veselam
Onkologi nosauc pārtikas produktus, kurus būtu tūlīt jāpārtrauc lietot uzturā, ja grib izvairīties no vēža 47
Kokteilis
FOTO, VIDEO. “Tu esi mūsu uzvara!” Dons ierindojas 16. vietā, uzvaras laurus Eirovīzijā plūc Šveices pārstāvis Nemo 107
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 71
Lasīt citas ziņas

Attiecīgais metu konkurss tika izsludināts jūlija sākumā. Tā mērķis bija iegūt piemērotāko metu Rīgas centrālajam multimodālā sabiedriskā transporta mezglam un “Rail Baltica” Rīgas dzelzceļa tiltam. Teritorija aizņem 14 hektārus, tā ietver Rīgas vēsturisko Centrālo dzelzceļa staciju, uzbērumu no Dzirnavu līdz Krasta ielai, kā arī plānoto “Rail Baltica” dzelzceļa tiltu pāri Daugavai.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.