Foto – LETA, kolāža la.lv

Izgāšanās. Prezidenta kancelejas pinekļi 10

Pati savos skaidrojumos aizvadītajā nedēļā sapinās Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa kanceleja. Vispirms laikrakstā “Diena” parādījās ziņa, ka turpmāk vairs netikšot publiskotas kancelejas darbinieku algas.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Saskaņa pēc vārdiem: 5 vārdu pāri, kuriem, pēc mākslīgā intelekta domām, ir vislabākā saderība
Vācu ģenerālleitnants prognozē, vai un kad Krievija varētu būt gatava uzbrukt NATO valstīm
Vai kārtējā krāpnieku shēma? “Telefonā uzrādās neatbildēti zvani. Atzvanot uz numuru, adresāts apgalvo, ka nav zvanījis” 67
Lasīt citas ziņas

Tas izrietēja no atbildes žurnālistam Lato Lapsam, kurā teikts: “Vairāki kancelejas darbinieki ir vērsuši uzmanību uz minēto situāciju, norādot uz savu tiesību uz privātās dzīves neaizskaramības pārkāpumu un lūgumu darba devējam pārtraukt turpmāku personas datu apstrādi.” Iemesls žurnālista interesei bijušas prezidenta kancelejas pērn dāsni izmaksātās prēmijas un piemaksas nevis par konkrētu veikumu, bet vienkārši “atbilstoši darba izpildes novērtēšanas rezultātiem”. Kā uzskata kanceleja, interese par šīm piemaksām ir “atsevišķas personas vai to grupas zinātkāre”, nevis pamatota sabiedrības vēlme.

Šāda nostāja izsauca pārmetumus un ironiskas piezīmes par Valsts prezidenta komandas vēlmi “paslēpties” Rīgas pils sienās, un drīz vien sekoja taisnošanās, ka tā jau nebija domāts, tas esot “individuāls gadījums”. “Šāds lēmums tika pieņemts pēc tam, kad tika konstatēts, ka izsniegto informāciju sasaistē ar kancelejā nodarbināto personu datiem konkrētā persona ir publicējusi vairākās interneta vietnēs, un tā bija sagrozīta un maldinoša. Ņemot vērā to, ka publiskajā telpā paustā kritika bija vērsta nevis uz konkrēto nodarbināto darbībām, bet likumā noteiktajā kārtībā izmaksāto atlīdzības apmēru, tika atzīts, ka šāda regulāra publiska kancelejas nodarbināto personu atlīdzības apmēra apspriešana nesniedz pienesumu sabiedriski nozīmīgā diskusijā,” aģentūrai LETA skaidrojis Valsts prezidenta preses padomnieks Jānis Siksnis, solot, ka informācija par atalgojumu tomēr netikšot slēpta.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.