Darījums. Sludinātāji piekāpjas 10

Kad VID apturēja sludinājumu portāla “ss.lv” darbību, jo tā īpašnieki  atteicās sniegt VID interesējošo informāciju par autotirgotājiem, Latvijas sabiedrība uzreiz sašķēlās divās daļās: uzņēmēji un sludinātāju tauta pret birokrātiju. Kad emocijām pieslēdza prātu,  Latvija noslāņojās tiesiskuma un labas pārvaldības aizstāvjos pret “iznīcinātājiem”. Kad atslēdza emocijas, sabiedrība vēlreiz pārdalījās: ēnu ekonomikas aizstāvji (lētāku auto pircēji) un tās apkarotāji.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Onkologi nosauc pārtikas produktus, kurus būtu tūlīt jāpārtrauc lietot uzturā, ja grib izvairīties no vēža
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 71
Pirmās pazīmes jau ir: Bijušais NATO komandieris brīdina par Kremļa iespējamiem uzbrukuma plāniem saistībā ar NATO mācībām Baltijas jūrā 125
Lasīt citas ziņas

Kad emocijas bija noputojušas, visi saprata, ka strīds patiesībā ir bijis par automašīnu tirgotājiem, kuri Vācijā nopirktās automašīnas Latvijā spēj pārdot pat lētāk, nekā atrodams Vācijas izsoļu lapās. Tas iespējams, apejot PVN nomaksu un neuzrādot uzņēmējdarbību, un izmantojot “ss.lv” kā platformu auto tirdzniecībai. Datus par tādiem vēlējās iegūt VID, bet SIA “SS” un saistītais uzņēmums “Internet” (lielākais īpašnieks Juris Līnis) to spītīgi nedeva. Kā nu ne – arī šie dod peļņu uzņēmumam, kas pērn kopā bija četri miljoni eiro.

Valsts cīņā pret nepakļāvīgo meta visus resursus. Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) piemērojis SIA “Internet” un SIA “SS” katram 15 000 eiro sodu par negodīgas komercprakses īstenošanu, jo vietnē “ss.lv” kā pakalpojumu sniedzēju norādīja “Internet”, bet patērētājam par sludinājumu nauda bija jāmaksā SIA “SS”.

CITI ŠOBRĪD LASA
Ceturtdien mediācijas process (pirmoreiz šādā strīdā!) starp VID un SIA “SS” veiksmīgi noslēdzās, un pēc panāktas vienošanās tika atjaunots gan domēna vārds ss.lv, gan “SS.LV” un “Internet” saimnieciskā darbība. Tika atsaldēti arī bankas konti. “SS” sākusi sniegt informāciju par šaubīgajiem auto tirgotājiem.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.