Publicitātes foto

Zāģa korpuss

 0

Zāģa ripa un rotācijas asi darbinošais motors ir ievietoti korpusā. Zāģa darba daļu ierobežo pamatne ar regulējamu sānu leņķi un zāģēšanas dziļumu. Zāģa darbību ātri palīdz apturēt īpaša poga. Zāģējamā materiāla platumu regulē ar pamatnei pievienoto atduri – lineālu, virzoties gar zāģējamā materiāla malu, – atkarībā no zāģa modeļa var nozāģēt no 5 mm līdz 250 mm platas sloksnes. Zāģa pēdas pacelšana uzlabo zāģējuma kvalitāti, jo zāģa zobi mazāk skrāpē plākšņu sānus. Ideālā variantā zāģa diskam būtu jāiznāk vairākus milimetrus virs plāksnes. Iespēja zāģa pēdu sagāzt slīpi ļauj veikt slīpus zāģējumus, piemēram, četrkantainai 200 x 200 mm kolonnai iespējams precīzā leņķī apzāģēt malas. Materiālam jābūt labi piestiprinātam ar vairākām skrūvspīlēm pie stabilas virsmas, lai tas darba brīdī nekustētos un nedrebētu. Zāģējot platāku joslu, pie materiāla plāksnes ar skrūvspīlēm piestiprina no jebkura stingra materiāla izgatavotu taisnu un gludu atdures līsti un zāģē, piespiežot zāģa pēdas malu. Reālo platumu starp lineālu un zāģi ieteicams pārbaudīt, veicot mazu kontroles iezāģējumu kādā materiāla atgriezumā.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Ja tavas mājas numurā ir kāds no šiem 3 skaitļiem, tev ir potenciāls sasniegt visu, ko sirds kāro
Cilvēkstāsts
“Man draudēja publiski, ka mani izkropļos” – saimniecības “Jaunapšenieki” saimniece Agnese par nievām un ļaunumu, ar ko sastopas ikdienā 58
TESTS prātvēderiem: ja zini atbildes uz vismaz 8 jautājumiem, tev ir pārsteidzoši attīstīts intelekts
Lasīt citas ziņas
Platākās plāksnēs, piemēram, kokskaidu plāksnē lielas detaļas zāģē, vispirms ar zīmuli iezīmējot vēlamo līniju. Parasti zāģa pēdas priekšā ir robiņš, kurš norāda zāģa ceļu, tomēr par tā precizitāti vēlams pārliecināties uz mazāk svarīga materiāla. Zāģējums no acs būs mazāk precīzs, tomēr kļūdai nevajadzētu pārsniegt 1 – 2 mm robežu – katrā ziņā atzīmētajai līnijai jāpaliek detaļas pusē, bet lieko var pieēvelēt. Bieži vien sadzīvē izmantojamajam elektrozāģim ir atvere, pie kuras var piestiprināt putekļ­sūcēju.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.