PUblicitātes foto, ekrānuzņēmums un LETA. Kolāža – la.lv

Darījums. Kārtējais tirdzniecības centrs maina īpašnieku 1


Pagājušajā nedēļā nekustamo īpašumu fonds “East Capital Baltic Property Fund III”  iegādājies tirdzniecības centru “Galleria Riga”. No dāņu investoru (“Fritrade SE” un AS “Titan Invest”) rokām tas pārgājis Zviedrijā dibināta starptautiska aktīvu pārvaldītāja “East Capital” rokās, kura nacionalitāte vairs nav nosakāma. Tas pārvalda īpašumus ar kopējo vērtību virs 3,4 miljardiem eiro.

Reklāma
Reklāma
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā!
“Es pat nespēju iedomāties, ka pieaugušai sievietei var kaut ko tādu teikt” – sieviete vilcienā piedzīvojusi nepatīkamu izturēšanos no diviem pusaudžiem
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā 24
Lasīt citas ziņas

“East Capital” 2015. gadā speciāli Baltijai izveidoja nekustamo īpašumu fondu “East Capital Baltic Property Fund III”. Pašlaik fonds investējis trijos īpašumos Tallinā un divos īpašumos Rīgā. Tallinā fonds investējis “Vesse” tirdzniecības centrā, Baltijā pirmajā “Hilton” viesnīcā, kā arī modernā loģistikas kompleksā “Nehatu Logistics Park”. Savukārt Rīgā fonds investējis divos jauniegādātos īpašumos – “P5” loģistikas kompleksā un “Galleria Riga”.

Tirdzniecības centrs “Galleria Riga” ir trīsreiz mazāks salīdzinājumā ar lielākajiem centriem un atšķirībā no tiem – bez paplašināšanās iespējām, jo iespiests starp Dzirnavu un Blaumaņa ielām. Toties tas atšķiras ar novietojumu Rīgas centrā un neatkārtojamu jumta terasi ar panorāmas skatu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Darījuma summa netiek atklāta. Tā kā aizpērn tirdzniecības centru pie Mūkusalas apļa “Riga Plaza” pārpirka par 93 miljoniem, bet “Domina Shopping” – par 74,5 miljoniem eiro, tad šis pirkums, visticamāk, ir par trīsreiz mazāku summu. Šā īpašuma vērtību noteikti ceļ unikālā atrašanās vieta. Toties nosit lejupslīdošie finanšu rādītāji – 2016. gadā apgrozījums bija krities par 20% un pārvaldnieks SIA “Patollo” cieta 3,6 miljonu lielus zaudējumus. Tirdzniecības centra juridiskā īpašnieka “East Capital Baltics AS” izpilddirektors Madis Raidma solās palielināt īpašuma vērtību.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.