Rolāde
Rolāde
Foto – Valdis Semjonovs

Rolāde no cūkas kakla karbonādes 0

Cūkas kakla karbonādi pārgriež uz pusēm, lai varētu satīt rolādi. Izdauza ar gaļas āmuriņu, uzbārsta sāli, piparus un kaltētus pētersīļus. Kārto strēmelēs sagrieztu žāvētu cauraudzīti, vārītas olas un svaigu burkānu, uzkaisa nedaudz želatīna, kas pildījumu saturēs kopā. Gaļu sarullē, sabaksta ar dakšiņu, lai rolādē labāk uzsūktos garšvielas, ievieto tīkliņā un sasien tā galus. Tad liek katlā ar ūdeni, kam pievienoti sīpoli, ķiploki, pipari, lauru lapas, sāls, un vāra pusotru stundu. Rolādi liek zem sloga un notur nakti. No vienas kakla karbonādes var pagatavot divas rolādes.

Reklāma
Reklāma

Piedāvā “Lāču kūpinājumi”