Rosols vai rasols – kā pareizi dēvēt šos salātus? 51

TV24 raidījumā “Šefpavārs. Uz līnijas” šefpavāre Ina Poliščenko skaidro, kā tad īsti slavenos salātus dēvēt – par rosolu vai rasolu.

Reklāma
Reklāma
“Visi ir ļoti laimīgi!” Tramps pārtrauc sarunas ar Eiropas līderiem, lai piezvanītu Putinam 10
Pēc 3 mēnešu brīvlaika vēl brīvu nedēļu? Sabiedrību šokē vecāku lēmums par ceļojumiem mācību gada sākumā
RAKSTA REDAKTORS
“Ka tik visu noklusināt…” Vai avārija, kurā cieta jaunās basketbolistes, izgaismo problēmas ar Rīgas domes autobusu iepirkumiem? 14
Lasīt citas ziņas

Senajās pavārgrāmatās salāti tiek dēvēti par “rasoli”.

Runā, ka šos salātus esot izgudrojis šefpavārs Olivjē, tāpēc raidījumā tiek gatavots rasols pēc viņa receptes par godu viņam.

CITI ŠOBRĪD LASA

Kāpēc šoreiz ar tunci? “Lai jums būtu iedvesma pagatavot citu šo salātu versiju,” viņa skaidro.

Parasti šie salāti tiek gatavoti ar cūkgaļu, vistas gaļu, šķiņķi vai desu, kas ir populārākā izvēle.

Raidījums tapis sadarbībā ar veikalu tīklu LaTS un uzņēmumiem Fissman Latvija un Gemoss!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.