Rosols vai rasols – kā pareizi dēvēt šos salātus? 51

TV24 raidījumā “Šefpavārs. Uz līnijas” šefpavāre Ina Poliščenko skaidro, kā tad īsti slavenos salātus dēvēt – par rosolu vai rasolu.

Reklāma
Reklāma
VIDEO. Astrologa pareģojums: Ukrainas kara beigu laikam ir divi varianti 6
Pirmā partija ir klāt! Tūkstošiem lēto, Ķīnā ražoto, elektroauto ar milzu kuģi pietauvoti Eiropā 119
VIDEO. Amerikāniete nosauc lietas, kas viņu šokēja, pārceļoties uz Latviju, un uzskaita, ko amerikāņiem būtu jāmācās no mums 1
Lasīt citas ziņas

Senajās pavārgrāmatās salāti tiek dēvēti par “rasoli”.

Runā, ka šos salātus esot izgudrojis šefpavārs Olivjē, tāpēc raidījumā tiek gatavots rasols pēc viņa receptes par godu viņam.

CITI ŠOBRĪD LASA

Kāpēc šoreiz ar tunci? “Lai jums būtu iedvesma pagatavot citu šo salātu versiju,” viņa skaidro.

Parasti šie salāti tiek gatavoti ar cūkgaļu, vistas gaļu, šķiņķi vai desu, kas ir populārākā izvēle.

Raidījums tapis sadarbībā ar veikalu tīklu LaTS un uzņēmumiem Fissman Latvija un Gemoss!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.