Foto: Shutterstock

No omītes recepšu krājumiem: visgaršīgākais mājās gatavotais rasols 110

“Ļoti garšo rasols, taču tā arī nav izdevies nekad pagatavot tādu, kas patiešām atgādinātu bērnībā ēsto, kad bijām ciemos. Vai varat nopublicēt kādu recepti ar sastāvdaļām precīzi gramos un daudzumos?” – portālam praktiski.lv jautā lasītājs Dainis.

Reklāma
Reklāma
“Tu padarīji mana desmitgadīgā dēla dienu neaizmirstamu!” Ādažos kāds svešinieks no sirds iepriecinājis zēnu, kurš nupat nopircis makšķeri
“Es nerunāju latviski!” Tūrists no Šveices, kurš apguvis latviešu valodu, sašutis, ka vairākās kafejnīcās nevar veikt pasūtījumu valsts valodā 45
13 noslēpumi, kas franču sievietēm ikdienā ļauj izskatīties tik satriecoši 11
Lasīt citas ziņas

Iesakām izmēģināt šo recepti, kas pierakstīta redaktores recepšu kladītē ar nosaukumu “Omītes rasols”! Lai izdodas!

Sastāvdaļas:

• Kartupeļi – 650 grami
• Burkāni – 450 grami
• Marinēti gurķi – 200 grami
• Konservēti zaļie zirnīši – 1 burciņa
• Olas – 6 gab.
• Doktora desa – 500 grami
• Krējums – 100 grami
• Majonēze – 200 grami
• Sāls, pipari, ja vēlaties – sinepes – pēc garšas

Pagatavošana:

CITI ŠOBRĪD LASA

1. Novāra burkānus un kartupeļus (ar mizu!) līdz gatavībai. Atsevišķā trauciņā – izvāra olas (lai būtu cietas).

2. Ļauj tam visam atdzist, tad nomizo burkānus un kartupeļus, notīra olas.

3. Visu sagriež smalkos gabaliņos, olu var sarīvēt (kā pašiem labāk patīk!). Gurķu šķidrumu neizlej, bet atstāj!

4. Visas sastāvdaļas liek dziļā traukā. Atsevišķā traukā sajauc  krējumu, majonēzi un mazliet (2 ēdamkarotes) marinēto gurķu šķidrumu (ja vēlaties mazliet “asāku” garšu – pielieciet 2 tējkarotes sinepes).  Visu maisa kopā, pievieno arī sāli un piparus, visu kārtīgi samaisa.

Rasols ir gatavs! Labu apetīti!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.