Foto no Pixabay.com

Salds un aromātisks rožu ziedlapiņu ievārījums 0

Austrumu medicīnā rožu ziedlapiņu ievārījumu izmanto asins attīrīšanas nolūkos, ieteicams lietot vasarā pa 1 tējkarotei 3 reizes dienā pusstundu līdz ēšanai vismaz vienu mēnesi karstajā laikā.

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas:

“Tu padarīji mana desmitgadīgā dēla dienu neaizmirstamu!” Ādažos kāds svešinieks no sirds iepriecinājis zēnu, kurš nupat nopircis makšķeri
“Es nerunāju latviski!” Tūrists no Šveices, kurš apguvis latviešu valodu, sašutis, ka vairākās kafejnīcās nevar veikt pasūtījumu valsts valodā 158
13 noslēpumi, kas franču sievietēm ikdienā ļauj izskatīties tik satriecoši 11
Lasīt citas ziņas

70 g sakapātu rožu ziedlapiņu, 550 g cukura, 500 g ūdens, 8 ēdamkarotes citrona sulas.

Kā gatavot?

Bioloģiski audzētu rožu ziedlapiņas nolasa, attīra no gružiem un kukaiņiem un smalki sakapā ar platu, lielu nazi. Receptē dotais daudzums ir viena pieblīvēta glāze (200 ml). Pievieno cukuru un pusi no citrona sulas un ar rokām rūpīgi izmīca, līdz sāk atdalīties šķidrums. Noliek uz divām stundām nostāvēties, lai cukurs no rožu ziedlapiņām izvelk aromātiskās vielas un krāsu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Katliņā uzvāra ūdeni, pielej atlikušo citrona sulu un pievieno rožu ziedlapiņu masu. Uz lēnas uguns vāra aptuveni 30 minūtes, ik pa laikam noņemot putas. Kad izveidojies biezs sīrups, kurš no karotes vairs nenopil, sapilda burkās. Iznāk salds un aromātisks ievārījums. Brīnums – pat pēc pusstundas vārīšanas ziedlapiņu aromāts ir saglabājies!

Ja ievārījumu gribas biezāku, piecas minūtes pirms vārīšanas beigām pievieno mazā ūdens daudzumā izšķīdinātu agaru (rēķina tējkaroti uz puslitru) vai izmanto speciālo ievārījuma cukuru (tad jāvāra vien 15 minūtes).

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.